- hirdetés -

Érsekújváron jártak a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, ahol hétvégén a XII. Nemzetközi Furulyaversenyt rendezték, melyre a környező országokból is számos fellépő érkezett. A rengeteg kitartó gyakorlás meghozta gyümölcsét, hiszen arany-, ezüst- és bronzminősítésekkel zártak.

Felkészítő tanáruk, Debreceniné Szabó Szilvia elmondta, minden versenyre való felkészülés többletmunkával jár, a gyerekek azonban ezt örömmel vállalták, kitartóan gyakoroltak. A versenyeken végig fegyelmezettek és türelmesek voltak, annak ellenére, hogy sokat kellett várakozniuk, mert a korcsoportokban sok gyermek versenyzett.

– Voltak kategóriák, ahol több, mint 20 fő indult. A játékuk koncentrált és igényes volt, amit órákon megbeszéltünk, azt sikerült is megvalósítaniuk, benne volt a produkciókban szívük-lelkük. Öröm volt látni azt is, ahogy egymásnak szurkoltak. A meglévő barátságok még inkább elmélyültek, valamint újak is születtek. Valóban látszik rajtuk a zenei nevelés jótékony hatása – nyilatkozta elégedetten Debreceniné Szabó Szilvia.

A versenyen Duray Bori és Hévvízi Csenge bronz minősítést kaptak, Debreceni Kincső ezüst minősítést szerzett, Ördög Janka, Polyák Sára és Dominkó Villő pedig arany minősítést nyert.
– Nagy köszönet illeti a lányok mellett a szülőket is, hogy vállalták ezt a nagy utat és elkísértek minket Érsekújvárra – mondta.

A pandémia előtt is többször jártak külföldi versenyeken, mindig eredményesen, de a jövőben is részt szeretnének venni hasonló megmérettetéseken.
– Fontosnak tartom, hogy a tantermen és koncerttermen kívül is szerepeljenek, versenyezzenek. Óriási élmény, plusz komoly szakmai fejlődést is jelent, valamint a személyiségi fejlődésükre is jótékonyan hat – tette hozzá.

Ebben az évben az érsekújvári megmérettetés már a harmadik verseny volt. Korábban Tótkomlóson, a megyei mélyrézfúvós versenyen Palotás Gergő az első, Kovács Kristóf pedig a harmadik helyen végzett, valamint Ördög Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott. Gyulán pedig a megyei kamarazene versenyen 3 arany- és 1 ezüst minősítést szereztek a növendékek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.