- hirdetés -

Negyven ország mintegy 1700 versenyzője mérettette meg magát a hétvégén a budapesti BOK Csarnokban a 27. Magyar Kick-box Világkupán. Az Orosházi Contact K.T.H.E. három versenyzővel, már-már elképesztőnek mondható 12 formagyakorlati kategóriában képviseltette magát. Nem is maradtak el az eredmények.

A tavalyi évben még nagyrészt utánpótlás korosztályokban versenyzők eddig csak bele-belekóstoltak a felnőtt mezőny kíméletlen profizmusába, idén azonban már kizárólag ebbe a korosztályba tartoznak. Az év első nemzetközi megmérettetése a Török Világkupa volt, ott azonban még nem kellett szembe szállniuk a világversenyeken mozgó versenyzőkkel.

– A Magyar Világkupa mind szervezésében, mind a versenyzők minőségében másnak bizonyult. A felnőtt versenyszámokban a női ukrán és guatemalai világbajnok, míg felnőtt férfi kategóriában az olasz bajnok is Budapestre érkezett – számolt be Puravecz Péter, az orosházi fiatalok edzője.

Halustyik Cintia négy egyéni felnőtt kategóriában versenyzett (pusztakezes és fegyveres, kreatív és zenés), ahol magyar legyőzőre nem talált. Teljesítményét olykor-olykor csak az ukrán Oleisha Bulhakova és a guatemalai Soledad Aguilar tudta felülmúlni, Cintia így végül két ezüst – és két bronzéremmel zárt.

Zahorecz Noel kreatív és zenés pusztakezes egyéni kategóriákban állt tatamira. A csúcsformában lévő fiatalember 9,8-as átlagos pontértékét csak az olasz Eduardo Boscolo utasította maga mögé mindkét kategóriában, így Noel két ezüstéremmel lett gazdagabb.

Brebovszky Zoltán négy egyéni felnőtt kategóriában versenyzett. A pusztakezes kategóriákban a kirobbanó formaidőzítéssel rendelkező klubtársa bizonyult jobbnak, így ott két bronzérmet szerzett. Fegyveres kreatív kategóriában egy nagy riválisa mögött végzett ezüstérmesként. Fegyveres zenés kategóriában pedig már a dobogó legfelső fokára is felállhatott, bajnoki címe ráadásul, tekintve a világelsők jelenlétét a mezőnyben, kiemelt sikernek számít.

– A tavalyi világversenyeket leszámítva idén még nem rendeztek csapat forma versenyszámokat Európában, ennek megfelelően a Magyar Világkupára történő felkészülés során kiemelten kezeltük ezt a versenyszámot. Az orosházi versenyzőkből álló kreatív és zenés kategóriában induló csapat győzedelmeskedett a felnőtt korosztályban, így végül mindhárom versenyzőnk aranyéremmel és bajnoki címmel térhetett haza – tette hozzá Puravecz Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.