- hirdetés -

Nagyszabású nemzetközi versenyt rendeztek a hét végén Kolozsvárott az U15-ös korosztály birkózói számára. A magyar szabadfogású válogatott tagjaként két orosházi birkózó, Macsári Krisztina és Somogyvári Milán is szőnyegre lépett.

A rangos versenyen Belgium, Bulgária, Franciaország, Grúzia, Hollandia, Izrael, Lettország, Moldova, Olaszország, Románia, Szlovákia és Magyarország legjobbjai mérték össze tudásukat.

Mindkét orosházi versenyző éremmel a nyakában térhetett haza. Somogyvári Milán remekül birkózott és a döntőig nem is tudták megállítani. Sajnos a döntőt már nem sikerült győzelemmel zárnia, grúz ellenfele jobbnak bizonyult ezen a napon. Volt azonban az ezüstérem mellett további pozitív hozadéka a kolozsvári viadalnak az orosházi srác számára. Részt vett a versenyen Milán hazai riválisa, Donkó Lehel is, akitől már két alkalommal szenvedett egypontos vereséget a Spartacus reménysége. Kolozsvárott Donkó, a négy közé jutásért kikapott izraeli ellenfelétől, akit később, a döntőbe jutásért vívott csatában Milán magabiztos birkózással múlt felül, alaposan feladva a leckét a válogatott vezetőinek, hogy kit küldjenek a júliusi Európa-bajnokságra.

Somogyvári Milán ezüstérme is szépen csillog (Fotó: OSBK)

Macsári Krisztina súlyában nem volt sok induló, de az orosházi lány így is megmutathatta tudását a válogatott vezetőinek. Ügyesen és jól birkózott a döntőben moldáv ellenfele ellen és szépen csillogó aranyérmet hozhatott haza Kolozsvárról.

Mindkét orosházi fiatal kitett magáért és mindketten nagy lépést tettek a hét végén az Európa-bajnoki részvétel felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.