- hirdetés -

Kiskunfélegyházán rendezték meg az U17-es korosztályú birkózók szabadfogású és női második válogató versenyét. A nemzetközi válogatón mindkét orosházi klub képviseltette magát.

A szombati viadalnak a Constantinum Sportcentrum adott otthont, ahol újabb lehetőséget kaptak az U17-esek, hogy megküzdjenek egymással a válogatott címeres mezekért. A több nemzet birkózó palántáit felvonultató félegyházi versenyen 114 birkózó vett részt. Az egyetlen orosházi aranyérmet az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) fiatal tehetsége, Bódi Csaba szerezte.

Nem indult jól a versenyszezon Csaba számára. Mint arról beszámoltunk, egy adminisztrációs hiba miatt hibásan lett leadva a nevezése és hiába a telefonváltások a szövetséggel, nem indulhatott a dunakeszi első válogatott versenyen. Kiskunfélegyházán heten voltak az 55 kilósok mezőnyében. Csaba imponáló birkózással nyerte mind a négy mérkőzését. A döntőben 9-3 arányban múlta felül az első válogatón győztes ferencvárosi ellenfelét, Mizsei Bátor Gábort. Hangya János edző büszke tanítványára:

Bódi Csaba a dobogó tetején (Fotó: OBE)

– Csabi nagyon szépen birkózott. Őszintén remélem, hogy a három hét múlva következő magyar bajnokságon is hasonlóan eredményes lesz és megszerzi a címeres mezt.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzőinek is sikerült két értékes érmet szerezniük, Somogyvári Milánnak pedig még mindig meg van a reális esélye a válogatottságra.

Az OSBK három versenyzővel érkezett Kiskunfélegyházára. Közülük Somogyvári Milán volt a legeredményesebb és az első válogatón szerzett arany után, most ezüstéremmel gyarapította kollekcióját. Páli Sándor vezetőedző számolt be a címeres mezért folytatott versenyfutás állásáról.

A Spartacus különítmény: Berecki-Varga Szilárd, Páli Sándor, Szűcs Letícia, Somogyvári Milán (Fotó: OSBK)

– Milán harmadszor került össze első számú riválisával, a Vasas versenyzőjével, Tóvölgyi-Krump Marcellel. A juniorok közt legyőzte, de ez a válogatott szempontjából nem számít. A dunakeszi válogatón is Milán győzött, most azonban egy kisebb hibát elkövetett és csak az ezüstöt sikerült megszereznie. Nincs még eldöntve, kié a címeres mez, a két fiú a közeljövőben még külföldi versenyen birkózik egymással.

A lányok mezőnyében Szűcs Letícia képviselte az orosházi klubot. Róla megtudtuk, hogy az utóbbi időben nehezen hozta a súlyát és edzőjével a súlycsoport váltás mellett döntöttek. Kiskunfélegyházán már a 49 kiló helyett új súlyában, az 53 kilóban lépett szőnyegre és szerzett értékes harmadik helyet.

A harmadik OSBK versenyző Bereczki-Varga Szilárd számára a félegyházi verseny első számú célja a tapasztalatszerzés volt. Szilárd 72 kilós súlya ellenére a 80 kilósok közt állt szőnyegre és sajnos nem sikerült a legjobb öt közé kerülnie a nála nagyobb, erősebb ellenfelek között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.