- hirdetés -

Egy földtudományi program keretében hallgathattak előadásokat a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói május 30-án, az intézmény kollégiumának a társalgójában.

A Szegedi Tudományegyetem Ásványtani, Geokémiai, Kőzettani Tanszékének vezetője, dr. M. Tóth Tivadar érkezett Orosházára, aki egy három előadásból álló sorozattal készült a tanulóknak, melyek a Magyar Tudományos Akadémia Alumni Programjának a keretében valósultak meg.

Elsőként az egyetem földtudományi, ezen belül is a geológiai és meteorológiai szakáról, illetve azok működéséről mesélt a diákoknak. A második felvonásban pedig már a kőzetek és ásványok is terítékre kerültek.

Az SZTE tanszékvezetője tartott előadást a diákoknak (Fotó: Horváth Bence)

– Egy része hasonló volt, mint amit ők is tanulnak földrajzból, de tulajdonképpen az előadások lényege, hogy mire jók az ásványok vagy a kőzetek, miért használja fel őket a társadalom, miért fontosak a fejlődés szempontjából – ismertette a részleteket dr. M. Tóth Tivadar.

Mint mondta, a harmadik előadás már nem volt időkorlátba szorítva, mely során magának a Táncsics Mihály Gimnáziumnak az ásványi- és kőzetgyűjteményét rendezték be a diákok segítségével. Nevet adtak nekik, lelőhelyeket rendeltek hozzájuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.