- hirdetés -

Újabb források érkeztek Békés megyébe, az Irányító Hatóság döntése alapján további 104 millió forintos támogatást kapott két Békés Megyei Önkormányzat és egy egyházközség. Erdős Norbert, Dél-Békés egyéni országgyűlési képviselője közreműködésével érkezett támogatásnak köszönhetően bővül a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Orosházán, megújul a sportpálya Battonyán, valamint új mini bölcsőde épül Kaszaperen.

Az elnyert 88 millió forintos támogatásból az új óvoda építésével megtörténik a teljes épület homlokzati hőszigetelése, korszerű energiatakarékos központi fűtési- és klímarendszerének kialakítása, a gyenge és erősáramú elektromos rendszerének megújítása, továbbá napelemek elhelyezése és új villámvédelmi rendszer is kiépül. Mindezeken felül megvalósul az épület teljes akadálymentesítése, valamint a meglévő idomacél betétes kerítést és a kapuzatokat is felújítják.

14, 5 millió forintos plusz támogatásból Battonyán megvalósul az önkormányzat tulajdonában lévő, jelenleg alulhasznosított sporttelep salakpályáinak rekultivációja, továbbá a futballpálya újrafüvesítése, a kézilabda és kosárlabda pálya felújítása, valamint a sportcsarnok küzdőfelületének felújítása a cél.

Több mint másfél millió forintos támogatásból új, minden igényt kielégítő, teljes egészében akadálymentesített, korszerű, megújuló energiaforrásokat is hasznosító, energiahatékonysági szempontoknak megfelelő, 2×8 fős mini bölcsőde épül fel Kaszaparen. Ennek a projektnek a megvalósítása 2020. július 1-jén indult, és a beruházás várhatóan 2023. március 31-ig valósul meg.

Az Irányító Hatóság döntése alapján a három kedvezményezett költségnövekményre összesen mintegy 104 millió forintos támogatást kapott, így a három projekt összesen 1.136.593.923 Ft-ból valósulhat meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.