- hirdetés -

Kinyílt az óriás adventi kalendárium első ablaka. Több száz óvodás kisgyermeknek szereznek idén is örömet.

A Hajnal Evangélikus Óvoda Katica csoportja nyithatta ki a házikó egyes számmal ellátott ablakát.

– Nagy örömükre szolgál, hogy ebben az évben is intézményünk koordinálhatja ezt a városi kezdeményezést – fogalmazott Mikli Hanna, a Petőfi Művelődési Központ kulturális szervezője. – Idén huszonnégy cég, egyesület, illetve vállalkozó helyezett ajándékcsomagot az óriás adventi kalendáriumba, és összesen 12 óvoda 40 csoportja, vagyis több mint 700 gyerek jut ajándékhoz. Szívből reméljük, hogy ezáltal hozzá tudunk járulni a karácsonyi hangulathoz, az ünnepi élményhez.

Vajon mit rejt az 1-es szám?

A művelődési központ minden orosházi óvodai csoportnak küldött értesítést a részvételi lehetőségről, az óvónőknek nem volt más dolguk, minthogy jelentkezzenek a felhívásra. Aki ezt megtette, annak csoportja mindenképpen kap ebben az évben is ajándékot.

Az evangélikus óvoda Katica csoportjának Csizmadia Péter, a Linamar Hungary Zrt. divízióigazgató nyújtotta át a hatalmas csomagot.

– Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatójaként évek óta részt veszünk ebben a jótékonysági akcióban. Nagy örömünkre szolgál, hogy ajándékkal lephetjük meg a város gyermekeit. Több ajándékcsomaggal is készültünk az idén, bennük különféle kreatív és készségfejlesztő játékokat találunk. Reméljük, hasznukat veszik majd az ovisok.

A gyerekek szeme ragyogott az izgalomtól és az örömtől

– Nagyon örültünk a lehetőségnek, ezúton is köszönjük az ajándékcsomagot – fogalmazott Király Edina, a Hajnal Evangélikus Óvoda óvónője. – A gyerekek rettenetesen várták a mai alkalmat, napok óta készültek az ablaknyitásra. Még mi sem tudjuk, mit rejt ez a hatalmas dobozt, épp ezért alig várjuk, hogy visszaérjünk az óvodába, és kibontsuk.

A gyerekek – mosolyuk mellett – adventi dalokkal köszönték meg az ajándékcsomagot.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.