- hirdetés -

Gyereknapot tartottak május 25-én a Kisharang Bölcsődében a Zöldfa utcán. A korábbi évekhez képest rövidebb volt a program, hisz napokon belül elindulnak az intézmény átalakításának és bővítésének munkálatai.

Pónilovaztatás várta a tegnapi napon a Kisharang bölcsiseit, emellett a szervezők hívtak egy kürtőkalácssütőt is, akivel a gyerekekkel közösen készítették el a finom kalácsot.

– Minden évben összekötjük a ballagással a gyereknapot, ilyenkor hatalmas légvárral, játszóházzal és koncerttel kedveskedünk a bölcsiseinknek – mesélte DénesFöldesi Mónika, a Kisharang Bölcsőde vezetője. – Azonban most, hogy a bölcsődére egy nagyobb átalakítás, felújítás vár, egy délelőttre sűrítettük össze a gyereknapi programokat. Hamarosan nagyon szépen megújulunk, lesz új sószobánk és új kerti játékaink is, ez utóbbival biztosítjuk majd a gyerekek számára a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét. Eddig csak befejezőkonyhánk volt az épületben, ezután viszont főzőkonyhával is rendelkezni fog majd az intézmény. A 340 millió forintos átalakítás és bővítés teljes egészében pályázati forrásból valósul majd meg.

A pályázat fő célja, hogy a kisgyermekek esztétikus és egészséges környezetben töltsék a bölcsis éveket. A projektnek köszönhetően a meglévő 76 férőhelyes bölcsődei ellátást fejlesztik majd tovább, férőhelybővítés nem történik.

A bölcsőde a felújítás ideje alatt is nyitva lesz, csupán három hétre zár be a nyáron, ezzel próbálják majd meggyorsítani a munkálatokat. Ez rendkívüli lesz a bölcsőde életében, hisz eddig az intézmény minden nyáron folyamatosan nyitva tartott. A tervek szerint azonban a jövő nyáron már nem lesz szükség a bezárásra.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.