- hirdetés -

Május 21-én és 22-én rendezték meg a Magyar Mazsorett Bajnokságot Szegeden. A két napos versenynek a Móra Ferenc Múzeum előtti tér adott otthont. A bajnokságon az Orosházi Mazsorett és Tánccsoport Egyesület is részt vett, valamint edzőjük, Baráth Beáta volt a verseny rendezője.

Utoljára 2019-ben találkoztak személyesen a sportág csapatai. Az elmúlt időszakban internetes videós versenyekkel igyekeztek pótolni a bajnokságot. Az orosházi csapat helytállt az online rendezett versenyeken és a világbajnokságra is sikerült kijutniuk a videós nevezésükkel. A hétvégén örömmel fogadták, hogy újra személyesen is bemutathatják, hogy mit tudnak.

– A koronavírus után ez az első nagy bajnokság. Hetek óta erre készülünk. Indultunk más versenyeken is, minősítő versenyeken. Voltunk Pakson, voltunk Debrecenben, Nyíradonyban. Elég sűrű volt ez a tavaszi szezon – mesélte Hevesi Heni, segédedző.

A megmérettetésre összesen 15 városból érkeztek és több mint 100 produkciót adtak elő csapatban, duóban és szólóban egyaránt. A versenyen való részvétel mellett, az orosházi csapat a Dóm téren is tartott egy kis bemutatót az érdeklődőknek a Szeged Napja Ünnepségsorozat keretein belül.

– Lassan nyolc és fél éve mazsorettezek. Kikapcsol és nagyon szeretem csinálni ezt az egészet. Hogyha a továbbtanulás nem szól bele, akkor mindenképp folytatni fogom – mondta Albert Noémi az orosházi csapat tagja.

A versenyt végül a kadet korosztály duója egy 1. helyezéssel, csapatban pedig arany minősítéssel zárta, a „B” kategóriás országos megmérettetésen. Az idősebb korosztály 3. helyezést ért el, valamint ők is arany minősítést kaptak, amivel kvalifikálták magukat a világbajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.