- hirdetés -

El sem hagyták Orosházát, úgy vettek részt a világbajnokságon az Orosházi Mazsorett és Táncsport tagjai. Három versenyszámban is ezüst minősítést szereztek.

Október 22. és 24 között tartották a World Championship of Majorette – Sport & Merry Majorette International Cup eredményhirdetését, amin az orosházi mazsorettek is érdekeltek voltak.

– Az International Association of Majorette-Sport világszervezet rendezte a versenyt, így sok országból, kontinensről is érkeztek nevezések. Voltak versenyzők Ukrajnából, Horvátországból, Bulgáriából, de Fokvárosból is. Mi az idén tavasszal megrendezett magyar bajnokságon elért eredmények alapján jutottunk ki – árulta el érdeklődésünkre Baráth Beáta, az Orosházi Mazsorett és Táncsport egyik edzője.

A produkciókat videós formában kellett beküldeni, ezt értékelte a szakmai zsűri. Baráth Beáta és Hevesi Henriett tanítványai három kategóriában indultak.

– A videóanyagokat egy előre meghatározott időpontig el kellett küldeni, majd azokból készült egy nem publikus bírói verzió, amiből a zsűri megállapította a pontjait. Majd a pontok által létrejött sorrendből készült el a megtekinthető online verseny. A nemzetközi szervezet és a Magyar Mazsorett Szövetség közösségi média felelőseként engem kértek meg arra, hogy ezt a két videót készítsem el – tette hozzá Baráth Beáta.

Fotó: Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület

Végül a sok befektetett munka meghozta a gyümölcsét, hiszen mindhárom kategóriában, amelyre neveztek ezüst minősítést szereztek.

– Nyáron sok energiát fektettünk a gyakorlásba, ami a hiányzások miatt ugyan nem volt könnyű, de mégis sikerült összehangolni a végére a csapatokat. Szerettünk volna minél jobban teljesíteni és őszintén szólva én mindenben az ezüstöt céloztam meg – fogalmazott.

Eredmények:

RAD BAT CAD TEAM (STAGE)
Versenyzők:
Albert Noémi, Bárkányi Zita, Cséffay Enikő, Cséffay Gyöngyi, Cséffay Valentina, Czinglér Éva, Gombkötő Panna, Gréczi Barbara,
Veres Letti)
MIX SEN TEAM (STAGE)
Versenyzők:
Becsei Réka, Czeilinger Martina, Ficzere Alexa, Hegyi Réka, Kalmár Zita, Lőrincz Dorina, Székács Virág, Vincze Mirella, Baráth Bea
TRAD BAT SEN TEAM (STAGE)
Versenyzők:
Becsei Réka, Czeilinger Martina, Ficzere Alexa, Hegyi Réka, Kalmár Zita, Lőrincz Dorina, Székács Virág, Vincze Mirella, Baráth Bea

Az egész verseny erre a linkre kattintva, vagy az alábbi videóablakban megtekinthető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.