- hirdetés -

Sokan vágynak idén külföldi nyaralásra – mesélte nemrégiben az egyik helyi utazási iroda vezetője. Igaza volt. Az utcán sétálókat kérdeztük a témával kapcsolatban és kiderült, közülük többen töltik idén a szabadságukat az országhatáron túl.

– Először Egerbe utazunk Anyukámmal, apukámmal és a kutyusunkkal közösen – mondta Janicsek Dorka.

Eger után Parália (Fotó: Horváth Bence)

– Utána különválnak az útjaink, a szüleim Horvátországba mennek, én pedig a párommal Görögországba indulok. Örülünk, hogy a koronavírus után most már bátrabban lehet külföldre utazni. Egy hetet töltünk majd Parálián, három éve ugyanitt nyaraltunk, már akkor nagyon megtetszett nekem ez a város. Várom, hogy visszatérhessek. Imádom Görögországot és a tengert – vallotta meg Dorka.

– Júniusban Szanazugba fogok menni édesanyámmal és a nyolcadikos osztályával – mesélte Szűcs Odett.

Szanazug után Németország (Fotó: Horváth Bence)

– Anyukám Pusztaföldváron tanít, a ballagás után ez lesz a búcsúkirándulás az osztályával, és megkért, segítsek neki a gyerekek körül. Ez az egyik program, a közös strandolás, aztán augusztusban megyünk a férjemmel Németországba, Kölnbe műszakiztatni az autót, és akkor ott töltünk majd egy hetet. Két évig kinn éltünk, nagyon szerettünk ott, jól ismerjük a környéket, van egy szuper szabadstrand is a közelben, és lesz időnk meglátogatni a barátainkat is. Visszafelé pedig megállunk a Disney-kastélynál, vagyis a Neuschwanstein kastélynál is. Még nem voltam ott soha, úgyhogy már nagyon várom – emelte ki Odett.

– Idén a barátommal és az ő barátnőjével megyünk majd Keszthelyre nyaralni – kezdte Debreczeni Ferenc.

Irány a Balaton! (Fotó: Horváth Bence)

– Egy-két konkrétumot beszéltünk még csak le, de az biztos, hogy megnézzük a Festetics-kastélyt, teszünk egy helyi múzeumkörutat, és persze fürdünk majd a Balatonban. Valószínűleg átugrunk majd Hévízre is, az egy hétbe az is bele fog férni. Mindenképp apartmant választunk, ott tudunk majd néha kaját készíteni magunknak. Hallottam, hogy drága a Balaton, egy lángos talán már 2000 Ft-ba kerül. De azért nem fogunk nagyon fukarkodni sem, ha már ott leszünk, egy szép étteremben egy jó ebédre azért nem sajnálom majd a pénzt – tette hozzá Ferenc.

– Törökországba megyünk nyaralni a párommal, Kusadasi lesz idén a célpont – Orbán Norbert.

Törökország lesz a cél (Fotó: Horváth Bence)

– Minket nem befolyásolt a vírushelyzet a kirándulásokat tekintve, az elmúlt három évben is külföldön nyaraltunk, csak akkor épp Görögországban. Nagyon vonz a tengerpart és egy idegen ország kultúrája. De nemcsak a strandolásról szól majd a nyaralásunk, fogunk csavarogni, kirándulni is. Még konkrétan nem tudjuk, milyen nevezetességeket nézünk meg, majd eldöntjük, ha már kinn leszünk – zárta Norbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.