- hirdetés -

Újabb erős ellenfelekkel játszik a magyar labdarúgó válogatott.

A napokban tartották meg a Nemzetek Ligája 2024-2025-ös kiírásának sorsolását Párizsban. A magyar válogatott, miután legutóbb bennmaradt az A-ligában, ezúttal is a legerősebb divízióban szerepel, és mivel jelenleg a 8. legerősebbként rangsorolt európai csapat a Nemzetek Ligájában, a második kalapból húzták ki a sorsoláson. Ez alapján Hollandia, Németország és Boszna-Hercegovina vár a nemzeti csapatunkra 2024 őszén induló sorozatban.

Megkérdeztünk néhány orosházi szurkolót: mi a véleménye a csoportbeosztásunkról?

Baranyai Béla: A holland válogatottal szemben van törleszteni valónk a 8-1 miatt. Azt gondolom, ők lekezelnek majd minket. A németek tudják, mire számíthatnak. A bosnyákok könnyebb ellenfélnek tűnhetnek, de oda kell figyelni. A teltház szerintem garantált az összes hazain. Cél lehet számunkra a 2-3. hely megszerzése.

Baranyai Béla (archív fotó: BT)

Deák Péter: Örülök az „A” ligának, az ilyen szintű meccsek jót tesznek az egész magyar sportnak. A hollandokat nem tudom hová tenni, de esélyesebbek nálunk. A németeket már tényleg lehet unni. Nekik a hazai Eb a legfontosabb, még az is lehet, hogy nem teljes csapattal indulnak neki az őszi meccseknek. A bosnyákoknak örülök. Jobb, mint ha a szerbeket kaptuk volna. Kiesni biztosan nem fogunk és ha a hazai meccseket hozzuk, akkor még jó helyen is végezhetünk, ami a vb-pótselejtezős hellyel is kecsegtethet. Ami biztos, hajrá magyarok!

Deák Péter (archív fotó: Horváth Bence)

Molnár Ernő: A Nemzetek Ligája „A” divíziójában már nincsenek gyenge válogatottak. A magyar válogatottat sem veszi már félvállról egyetlen csapat sem, az utóbbi idők eredményei alapján. Nem lehet más a cél, mint a bennmaradás. Nem tudni majd, hogy a válogatottak milyen formában és játékosállománnyal fognak érkezni a nyári Európa-bajnokság után. Papíron a német és a holland válogatott a csoport favoritja. A bosnyákokkal azonos erőt képviselünk, de lehetnek bravúrok is, emlékezve az utóbbi kiírásban elért eredményekre.

Molnár Ernő

Lövei Roland: Én kimondottan örülök a sorsolásnak, igazi nagyágyúkkal kerültünk össze. Németországgal már többször is játszottunk az elmúlt években, bőven okoztunk meglepetést. Hollandok ellen már nem ilyen szépek az emlékeim, kevés sikert éltünk meg velük szemben. A bosnyákok sem véletlenül jutottak fel az „A” ligába. Gyermekkoromban szerettem a német és a holland válogatott focit is, reményeim szerint most majd élőben is láthatom őket a nemzeti csapatunk ellen. Bízom benne, hogy ilyen csoportban is sikerül megőrizni tagságunkat! A 2-3. helyre várom Szoboszlaiékat!

Lövei Roland (fotó: OC archív)

A sorozatban új szabály, hogy nemcsak a csoport 4. helyezett csapata lehet kieső, hanem akár a 3. helyen végzett csapat is. A csoportok végén a 3. helyen álló nemzetek osztályót játszanak a „B” liga 2. helyezett csapataival.

kiemelt fotó: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.