- hirdetés -

Török Világkupát rendeztek május 12. és 15. között Isztambulban. A Contact K.T.H.E. egyesületet, egyben a Magyar Kick-box Szövetséget három orosházi versenyző, valamint edzőjük Puravecz Péter képviselte. A formagyakorlati szakág küzdelmei során végül nem kevesebb, mint 7 arany- és 3 ezüstéremmel zártak a versenyzők.

Az orosházi egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter elmesélte, hogy komoly logisztika kellett az utolsó edzések, munkahelyi szabadságok, repülőutak megszervezéséhez. A versenyzők közül többen is az érettségi és szakmai vizsgák mellett vállalták az edzéseket, illetve az utazást. A befektetett munka azonban végül meghozta az eredményt.

– Csütörtökön történt a kiutazás, a landolást követően a reptértől 3 órányi utazásra volt a rendezvény helyszíne. Sajnos ilyenkor benne vannak kisebb csúszások, kis késéssel tudtunk megérkezni, de szerencsére a regisztráció is elhúzódott. Éjszaka volt, mire minden a helyére került és elfoglalhattuk a szállást, a pénteki napon nem volt formagyakorlati verseny, így maradt idő egy kis városnézésre és az átállásra – számolt be Puravecz Péter.

A szombati napon a kreatív formagyakorlatokat (zene nélküli, tradicionális) rendezték meg a reggeli órákban. Viszonylag tömött kategóriák voltak, 6-8 versenyzővel. Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia pusztakezes és fegyveres kategóriában is maguk mögé utasították a tekintélyes török mezőnyt, míg Zahorecz Noelnél épp klubtársa bizonyult sikeresebbnek, így ő a még mindig ezüstösen csillogó második helyezést szerezte meg. A gyakorlatok a vezetőedző elmondása szerint viszonylag zökkenőmentesen valósultak meg.

– A vasárnap tartogatott meglepetéseket számunkra, a török mezőny teljesen kicserélődött a a szombati napon megjelentekhez képest. A csapatunk izgatott volt, melyek kisebb hibákkal is jártak. A zenés formagyakorlatok bemutatása során Zoltán kimozdult egy akrobatikát követően az egyensúlyából, Cintia egyszer elveszítette a fegyver feletti kontrollt, Noel pedig az új technikai elemként bemutatott csavar szaltót nem tudta tökéletesen kivitelezni.

A csapatot jellemző apró kontroll vesztések betudhatók voltak annak, hogy magyar idő szerint 4 órakor már ébresztő volt aznap reggel. Reggelizés, bőröndbe pakolás, kicsekkolás a szállodából és indulás bemelegíteni a korai versenyszámokhoz. Az eredmények azért nem maradtak el, Zoltán pusztakezes és fegyveres kategóriában is dobogóra állhatott, Cintia 1 arany- és 1 ezüst, Noel pedig 1 ezüstéremmel lett gazdagabb – árulta el a vezetőedző.

A helyi versenyzők nem igazán lehettek boldogok, hiszen a háromfős csapat mérlege végül 7 törökországi bajnoki cím és 3 ezüstérem lett, mellyel ők viszont annál nagyobb örömmel érkeztek haza vasárnap éjszaka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.