- hirdetés -

Zeneszó, buli nyüzsgés jellemezte péntek délután a Könd utcai óvoda környékét. Az egyébként is gyerekzsivajtól hangos intézmény kinyitotta a kapuit egy vidám majális erejéig a szülők testvérek előtt is.

A Kincsünk a Gyermek Alapítvány kuratóriuma szervezte a vidám délutánt. Liszkai Anikó kuratóriumi elnök avatott be a részletekbe. Elmondta, hogy az alapítvány huszonöt éves, ennek tiszteletére szervezték meg a majálist a Könd utcában.

– Tavaly lett volna, de a pandémia miatt ez is meghiúsult, most azonban igyekszünk mindent bepótolni. Lehetőségük van a gyerekeknek kipróbálni régi, népi játékokat, itt van a kézzel forgatott körhinta, de megérkezett a gyerekek egyik kedvence, a tűzoltóautó, a rendőrautó, de egy lovas kocsi is. Folyamatos az arcfestés és ami a legfontosabb, anyuval, apuval lehet együtt tölteni a vidám délutánt. A gyerekek már nagyon várták az eseményt, számolgatták egész héten, hogy hányat kell még aludni péntekig – foglalta össze Liszkai Anikó.

Már délután háromtól zenélt, énekelt a Csiga-duó, forgott a körhinta a vesszőkosarakkal, falovacskákkal. A tűzoltóautó is zsúfolva volt apróságokkal, a jelenlevő tűzoltók pedig fáradhatatlanul válaszolgattak a sok kérdésre. A rendőrségi autóban is mindig volt egy-két óvodás, sőt néha egy picit a sziréna is megszólalt. Nagyszerű hangulatban telt a délután. Hat óra előtt a tombola tárgyak is gazdára találtak. Az ilyenkor szokásos kérdés is többször elhangzott : – Óvónéni, mikor lesz a következő…?

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.