- hirdetés -

Kálnai Anita gyógyszertári szakasszisztensként dolgozik. A háromgyerekes édesanya tavaly ősszel találkozott az életét megváltoztató felhívással a Facebookon, az egyik szegedi üzlet keresett modellt az ő korosztályában. Szimpatikus volt a számára, hogy nem kifejezetten vékony hölgyek jelentkezését várták, sokkal inkább olyanokét, akik az átlagot képviselik. Épp ezért szánta rá magát, hogy kipróbálja magát modellszerepben, és ez a lépés egy teljesen új ajtót nyitott meg előtte.

– Gyerekkori álmom volt a modellkedés, de fiatalon nem volt elég önbizalmam ahhoz, hogy kipróbáljam magam ezen a területen. Nem úgy fogalmaznék, hogy érett nőként jobban tetszem magamnak, inkább azt mondanám, most már elfogadom a külsőmet mindet apró hibával együtt. Megelégedtem azzal, amit az életben kaptam, és szeretném kihozni magamból a maximumot – mesélte.

A jelentkezés után Anitát behívták próbafotózásra, és mivel jól állta a sarat, ő lett a kiválasztott. Két- háromhetente jár át Szegedre modellkedni. Midig nagyon várja a következő találkozást, azt mondja, imádja ezeket az alkalmakat.

– Természetesen az első fotózás előtt nagyon izgultam, de aztán hozzászoktam az érzéshez. Ezek a pillanatok egyszerűen feldobják a hétköznapjaimat, a modellkedés egy olyan plusz, amit jelenleg hihetetlenül élvezek, később pedig tudom, nagyon jó lesz visszaemlékezni rá. A családom teljes mértékben támogat, a férjem is örül, hogy belevágtam. Először ő is nagyon meglepődött, de hát még én is csodálkoztam saját magamon. Jó érzés, hogy büszke rám – folytatta.

Magas sarkú? Jöhet bármikor

Anitát előre kiválasztott ruhák várják havonta kétszer a szegedi üzletben. Az elegáns, alkalmi darabok ott sorakoznak a vállfán, amikor megérkezik.

– Sokszor kapok olyan ruhát, amit eszembe sem jutna felvenni, azt gondolnám, nem illik hozzám, vagy hogy nem áll jól nekem az a fazon. Aztán van, hogy felpróbálom, és teljesen beleszeretek. Hatással vannak rám ezek a fotózások, sokat tanulok belőlük. Korábban is szerettem a szépet, de úgy voltam vele, a hétköznapokon inkább a kényelmet helyezem előtérbe, épp ezért kisruhát és magas sarkút csak kivételes alkalmakra vettem fel. Most viszont már gyakran előfordul, hogy bevállalok egy-egy csinosabb, nőiesebb darabot – mesélte.

Anita rengeteg bátorító visszajelzést kap a közösségi oldalakon, bár őszintén bevallja, eleinte félt a negatív reakciókról. Ezeket viszont mára már elengedte, tudja, vannak, akik ebben csak a magamutogatást látják, ő azonban nem így éli meg ezt az egészet.

A mosoly is öltöztet

– Számomra a modellkedés azt bizonyítja, hogy sosem késő megvalósítani a vágyainkat. Igen, én is szültem három gyereket, feleség, anya, dolgozó nő és háziasszony vagyok, elmúltam negyvenéves, mégis elfogadom önmagam. Szeretném megmutatni, hogy nemcsak a tökéletes alkatúak és a húszévesek öltözködhetnek nőiesen, hanem mi is. Nőnek lenni, nőiesnek lenni jó. Hiába vagyok középkorú, nem mondom magamnak azt, hogy én ezt már nem veszem fel. Tudom, mert megtapasztaltam, hogy sokkal jobban érezzük magunkat belül, ha szépek és csinosak vagyunk kívül – emelte ki.

Anita a gyógyszertárban természetesen egyenruhában dolgozik nap mint nap, de azt mondja, abból is a nőiesebb fazont választja. Csinos és szép, de nemcsak a rendszeres torna és az egészséges életmód teszi őt azzá, hanem az óriási mosolya és a kedves, barátságos kisugárzása is. Hisz mint mindannyian tudjuk, a szépség leginkább belülről fakad.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.