- hirdetés -

Április végén egy Cegléden rendezett regionális versennyel kezdte meg a 2022-es versenyszezont a fiatal orosházi triálversenyző. Kovács Péter ott folytatta, ahol az előző idény végén abbahagyta, a dobogó legfelső fokára állhatott fel a felnőtt profi kategóriában.

Kovács Péterről legutóbb a tavalyi év vége felé adtunk hírt, amikor novemberben szakági gyűlésen hirdették ki a triál sportág összetett bajnokait a különböző kategóriákban. 2021-ben öt versenyből három alkalommal is felállhatott kategóriájában a dobogó legfelső fokára, de a maradék megmérettetésekről sem távozott üres kézzel, ott ezüst- illetve bronzéremmel gazdagodott.

Teljesítményének köszönhetően a felnőtt profi kategória összetett magyar bajnoka lett. Péter most a 2022-es szezonját Cegléden kezdte meg, április 30-án egy regionális versenyt rendeztek. Mint mondta, idén az év eleji 1 hónapos kényszerpihenő ellenére már így is 100 triál kerékpáros óra felett jár, melynek szerencsére hasznát tudta venni a versenyen is.

A továbbra is a felnőtt profi kategóriában (elit) versenyző fiatalember nem kevesebb, mint 70 pontos előnnyel biztosította be a győzelmet és állhatott fel ismét a dobogó felső fokára. Egy pillanatig sem szeretne azonban megállni a felkészüléssel, a május eleji nemzetközi edzőtábort követően ugyanis a hónap végén már Világkupa vár rá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.