- hirdetés -

Szakági gyűlésen hirdették ki nemrég a triál sportág összetett bajnokait a különböző kategóriákban. A felnőtt profi kategóriában az összetett magyar bajnoki címet az orosházi Kovács Péter szerezte meg. A 21 éves sportoló így ismét sikeres évet tudhat maga mögött, melynek most felidézte legemlékezetesebb pillanatait.

Idén öt versenyből három alkalommal is felállhatott a dobogó tetejére kategóriájában Kovács Péter. A maradék két megmérettetésről sem távozott üres kézzel, ezüst- és bronzéremmel gazdagodott. Teljesítményének köszönhetően 2021-ben a felnőtt profi kategória összetett magyar bajnoka lett.

Kovács Péter legjobb pillanatai a 2021-es évből (Fotó: Vígh Tamás)

– Ez a sorrend a pontszámok összesítése alapján alakult ki, ezt azért fontos megjegyezni, mert magát a magyar bajnokságot idén nem én nyertem meg, viszont az összetettben sikerült odaérnem az első helyre. Az előbb említett versenyeket leszámítva idén részt vettem egy Triál Force nevű kupasorozaton, ami három megmérettetésből áll, ez azonban a szakágtól független. Ezen kívül a nemzetközi összesített bajokság során a magyar csapatból az összesített ranglista második helyét sikerült elérnem

Én úgy érzem, jól sikerült a 2021-es évem, bár a szezon közepén sérülés is nehezítette a dolgomat. A magyarokat leszámítva három külföldi versenyre is eljutottam, ahol sikerült elérnem az elsődleges célomat, ami nemzetközi szinten a középmezőnyt jelentette. Úgy voltam vele, hogy ez ugyan nem átlag feletti, de nem is átlag alatti eredmény – sorolta Kovács Péter.

A sportág legjobbjait, köztük Kovács Pétert (jobbra a második) nemrég szakági gyűlésen díjazták (Fotó: Vígh Tamás)

Mint mondta, tanulmányaival sem egyszerű összeegyeztetni a sportággal kapcsolatos elfoglaltságait, hiszen pilótának készül, így pedig nehezebben sikerült kijutnia külföldre, mint középiskolás éveiben. Mindenképpen pozitívumként említette, hogy idén már nem határozták meg annyira a sportágat a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások, hiszen mintegy négyszeresére nőtt a hazai versenyek és edzőtáborok száma a 2020-as évhez képest.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.