- hirdetés -

Guinness-rekordot készülnek felállítani a Rotary Országos Gyereknapon, ahol összesen több, mint 50 településen eszik majd a gyerekek egyszerre a jégkrémet. A rekordkísérlet felállításából Orosházán is kiveszik majd a részüket május 26-án, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

A hagyományteremtő gyereknapra eddig összesen több, mint 50 település jelentkezett. Bár eredetileg négyezer gyerekkel számoltak, már most hatszor ennyien jelentkeztek. Legalább 24 ezren fogják nyalni majd egy időben a jégkrémet, melyből az intézmények eddig körülbelül 25 ezer darabot igényeltek.

A helyszínek felügyeletét a Rotary Magyarország összesen 55 klubja látja majd el országszerte, a rekordkísérletről a Guinness-el is folyamatosan folyik az egyeztetés. Előreláthatólag a szervezet képviselői videóhívásban jelentkeznek majd be az általános iskolákból, óvodákból vagy gyermekintézményekből, hogy hitelesíthessék a jelen lévő gyerekek számát, amit a Guinness-rekordok munkatársa jegyzőkönyvbe vehet.

Az Első Rotary Gyereknap országos szintű eseményből a Rotary Klub Orosháza sem maradhatott ki. A szervezettől megtudtuk, hogy a rekordkísérletet május 26-án, 13 órakor rendezik, Orosházán a Vörösmarty Mihály Általános Iskola lesz a helyszín.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.