- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt a legnagyobb múltra visszatekintő hazai humanitárius szervezet, a szociális segítségnyújtás mellett véradásokat szerveznek, oktatják és népszerűsítik az elsősegélynyújtást, valamint az egészséges életmódra nevelést.

Minden évben május 8-án, a Vöröskereszt Mozgalmat megalapító Henry Dunant születésnapján köszönti büszkén önkéntesek millióinak és számtalan más személynek az elkötelezettségét, együttérzését és bátorságát a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom. Ezzel segítséget, gondoskodást és életmentő szolgáltatásokat nyújtanak a közösségükben élő embereknek.

Megkeresésünkre, a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete elmondta, az elmúlt hónapokat számos olyan válság jellemezte, melyek senkit sem kíméltek és az legkiszolgáltatottabbakat sújtották a legjobban – a COVID-19 világjárványtól kezdve az éghajlati válságon át a humanitárius vészhelyzetig és az eszkalálódó konfliktusokig.

Segítséget, gondoskodást és életmentő szolgáltatásokat nyújtanak a közösségükben élő embereknek (Fotó: Horváth Bence)

Épp ezért ebben a bonyolult időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy ismét egyensúlyba kerüljünk és visszatérjünk alapvető humanitárius elvünk, az emberiesség gyökereihez és jelentéséhez, ezért az idei világnap kulcsüzenete a következő: Higgy a kedvesség erejében!

A Nemzetközi Vöröskereszt is mozgalmuk egyik fontos alapelvére helyezi a hangsúlyt az alapító születésnapján a #BeHumanKind hashtag használatával. Az önkéntesek egész évben emberies kedvességgel fordulnak a rászorulókhoz, az emberekhez és egymáshoz, amiért mindig nagyot dobban a Vöröskereszt-szív.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.