- hirdetés -

Hosszabb időre nyúlik már vissza a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetének kapcsolata. Az elmúlt évek során többször is szerveztek kihelyezett véradásokat az intézményben, amit most április 3-án folytattak.

Pörneki Attila, az iskola igazgatója elmondta, örömmel fogadták el a Vöröskereszt felkérését és biztosítottak helyszínt a koronavírus által terhelt időszakot követően ismét véradásnak.
– Nagyon fontosnak tartjuk a gyermekeink nevelését is ebbe az irányba, hogy aki teheti az adjon vért, mert lehet, hogy a segítségükkel fognak megmenteni egy vagy akár több életet – nyilatkozta az igazgató.

Elmondta, hogy amikor az elmúlt időszakban is voltak meghirdetve véradások, többször külön csoportot szervezett az iskola, mindig biztosították azoknak a gyerekeknek az átjutását a Véradó Állomásra, akik szerettek volna segíteni.
– Ez a mai nap így egy különleges alkalom. Örülünk neki, hogy a területi szervezet ismét jelezte, hogy szeretne eljönni hozzánk, aminek örömmel álltunk elébe és biztosítottuk a helyszínt – tette hozzá.

Szabóné Börcsök Márta, a Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetének munkatársa ismertette a részleteket. Vért adni bárki mehet, aki a 18 életévét már betöltötte, de még nem múlt el 65 éves, legalább 50 kilogramm a testsúlya és egészségesnek érzi magát. Mint mondta, régi kapcsolat fűzi a területi szervezetet az iskolához, amit szívesen elevenítettek fel újra. A véradás nagyon fontos tevékenység, hiszen az emberi vér csak emberi vérrel pótolható, így aki részt vesz benne, akár embertársai életét is megmentheti ezzel.

Ez motiválta az iskola diákjait és pedagógusait is, akik már a kezdést követően sorban álltak a helyszínt biztosító terem előtt. Biztosak benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen alkalom, de többen közülük a terveik szerint a következő kihelyezett véradásig meg fogják még látogatni a Véradó Állomást is, hogy segítsenek másokon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.