- hirdetés -

Körvonalazódik a megoldás, új tető kerülhet Gyopárosfürdőn az élményfürdő épületére. A szükséges és lehetséges forrásokról egyeztetett Orosháza és térsége országgyűlési képviselője, a megyei önkormányzat vezetője és a város alpolgármestere.

– Minden orosházi előtt ismert a helyzet, miszerint a covid után csak részleges nyitásra volt lehetőség a gyopárosi élményfürdőben. Mindössze a átadás után 16 évvel olyan a nagycsarnok tetőszerkezetének állapota, ami nem teszi lehetővé az élményfürdő teljes körű használatát. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy egyértelműen kivitelezési hibáról van szó – nyilatkozta portálunknak az aktuális helyzetről Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke. Az előzményekkel már többször foglalkoztunk, erről részleteket ide kattintva olvashatnak.

A megyei vezető tájékoztatása szerint április 22-én, pénteken délután Erdős Norbert országgyűlési képviselővel, Bojtor István alpolgármesterrel és a fürdő vezetésével hosszas egyeztetést folytattak a probléma megoldásához szükséges források előteremtéséről. – Jó hírem van, a legújabb tervek szerint plusz forrást kap a megye a TOP Plusz kereten belül a fürdők energetikai fejlesztésére, amelynek járások közötti elosztásáról májusban kell döntést hoznia a megyei önkormányzatnak. Ennek kapcsán pénteken az orosházi igényeket mértük fel, hiszen a megyei önkormányzat szeretne segíteni Orosházának abban, hogy megoldódjon az élményfürdő tetőszerkezetének problémája. De a továbbiakban jó lenne elérni azt is, hogy új turisztikai attrakciók valósuljanak meg a fürdőben – tájékoztatott Zalai Mihály a fejleményekről.

A megyei közgyűlés elnöke szerint pontos összegekről még korai lenne beszélni, de az egyértelmű, hogy több száz millió forintos beruházásra van szükség. Meglátása szerint az irányító hatóság gyorsaságán is múlik, hogy mikor lehet elkezdeni a beruházást, de már akár idén döntés születhet az orosházi kérelem ügyében, és a szerződéskötés után indulhat a munka.

Erdős Norbert, Orosháza és térsége országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy az ügyben hetekkel ezelőtt egyeztetett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel a szükséges források biztosítása érdekében. – Jó úton halad az élményfürdő problémájának megoldása. Részletekről most még nem tudunk beszámolni, dolgozunk a megoldáson. De úgy tűnik, hogy a TOP Plusz forrásokból lehetővé válik az elhúzódó probléma megoldása – fogalmazott portálunk megkeresésére az országgyűlési képviselő.

Bojtor István alpolgármester visszamutatott arra a tényre, miszerint a szakértői vélemények szerint az élményfürdő tetőszerkezete menthetetlen, nem elegendő a részleges javítás, mindenképpen teljes szerkezetcserére van szükség. – Tudjuk, hogy komoly kiesést jelent a város szállásadóinak és turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásainak a fürdő jelenlegi helyzete, de nem kockáztathatunk meg egyetlen balesetet vagy még komolyabb tragédiát sem, ezért továbbra is türelmet kérünk az érintettektől. Folyamatosan dolgozunk a megoldás érdekében, számtalan hátráltató tényező nehezítette az utat, amíg idáig elértünk. Eredetileg is TOP Plusz keretből szerettük volna elvégezni a szükségessé vált munkálatokat, de a pénteki tárgyalások nyomán most annak a lehetősége is megnyílt, hogy a rekonstrukció mellett még fejleszteni is tudjuk a fürdőt. Képviselő úr és a megyei önkormányzat támogatásával mindkét fontos beruházási irány megvalósulhat – összegezte a fejleményeket az alpolgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.