- hirdetés -

Április 11-én rendezték meg Mezőhegyesen a megye felső tagozatos tanulóinak meghirdetett József Attila Versmondó Versenyt, melyen a Táncsics Mihály Gimnáziumot öt tanuló képviselte.

A költészet napján tartott megmérettetésen az 5-6. évfolyamosok és a 7-8. évfolyamosok versenyeztek korcsoportonként. A Táncsics Mihály Gimnáziumból az 5/8. osztályból Molnár Mira, a 6/8-ból Kulcsár Anna, a 7/8-ból Debreceni Kincső, míg a 8/8. osztályból Magony Petra vett részt a versenyen.

Az 5-6. évfolyamosok versenyében Kulcsár Anna a 2. helyezést szerezte meg (felkészítő tanára Süle Margit volt), a 7-8. évfolyamos kategóriában pedig Magony Petra zárt a 3. helyen (felkészítő tanára Kaczkóné Korim Olga volt).

Versmondó versenyen jártak a diákok (Fotó: iskola)

Szintén az iskolához kapcsolódó hír a mostani hétről, hogy Békéscsabán, az Andrássy Gyula Gimnáziumban megrendezett angol és német nyelvű retorika versenyen is szép eredményeket értek el a tanulók. Hosvári Tamara, a 10. A osztály tanulója angol nyelvből győztesként zárt, míg a 11/8-as Munkácsi Bianka német nyelvből második helyezést ért el.

A Deutsche Telekom és a Szegedi Tudományegyetem 3 fordulós regionális német versenyt rendezett. A szóbeli forduló a nagyszabású Wunderbar Fesztivál egyik programja volt. A több száz diák közül a Táncsics 12.A osztályos tanulója, Benkő Bence is a 10 fős szóbeli döntőbe jutott, ahol végül második helyezést ért el.

A robotikával foglalkozó tanulók sem pihentek sokat, összesen 9 tanuló képviselte az intézményt a közelmúltban a Robotprogramozó Országos Csapatversenyen, ahol a 8/8-as Vacsi Gergő és Csáki Tamás alkotta csapat továbbjutott az országos döntőbe, ami április 23-án lesz majd Kecskeméten.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.