- hirdetés -

Interaktív ismeretterjesztő délutánt tartottak a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének a Petőfi Művelődési Központ Bubik termében. A program nyitott volt, mert a városi TOP pályázathoz kapcsolódott, de a résztvevők többségét az egyesület tagsága adta.

A program első részében vetített képes előadást tartott Celuskáné Csepregi Alicia, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanára.

Az impresszionizmus korát mutatta be. Közvetlen stílusával, nagy tudásával, remekül összeállított képanyagával magával ragadta a hallgatóságot. Megismerhették a XIX. század végén kialakult új művészeti stílus technikai feltételeit és legkiválóbb művészeit.

Mitől volt interaktív a rendezvény?

A jelző kétszeresen is találó, mert az előadást követően egy művészeti tesztet töltöttek ki a résztvevők. Impresszionista műveket kellett felismerni, kiválasztani a világszerte ismert művészek munkáit, a magyar, illetve a mai kortárs alkotók képeit. A kérdésekre legeredményesebben válaszolók ajándékot kaptak.

Közönség előtt sokkal nehezebb alkotni (Fotó: NYPOE)

Különösen igaz az interaktív jelző azért is, mert az előadás és a játékos feladatok megoldása közben Kohut Béla elkészítette Etűd című festményét, Mihály László pedig egy merengő arcot rajzolt. Mindketten az egyesület tagjai. A Táncsics gimnázium két végzős diákja is vállalta a közönség előtti alkotást. Kovács Lilien Ady Endre portréját rajzolta meg, míg Ottroba Tímea egy gyönyörű tájképet festett.

A hangulatot tovább fokozta, hogy alkotók felajánlották elkészült munkájukat a tesztet legjobban kitöltők számára. Mivel többen voltak, sorsot húztak. A két szerencsés az élményeken túl egy-egy művészi alkotással térhetett haza.

A jó hangulatú és meglepetésekkel is szolgáló program kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.