- hirdetés -

A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete minden hónap első péntekjén találkozik egymással. A március elsejei programba azonban egy kis meglepetés is vegyült, hiszen az önkormányzat ajándékaként egyszer csak belépett a terembe a békéscsabai Jókai Színház színművésze, hogy Szécsi Pál dalaival köszöntse az egyesület hölgy tagjait nőnap alkalmából.

Két céllal érkeztek március elsején a Petőfi Művelődési Központ Bubik termébe a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének tagjai. Mivel havonta csak egy alkalommal találkoznak, így ez volt a megfelelő alkalom arra, hogy az egyesület férfi tagjai köszöntsék a hölgyeket nőnap alkalmából. Az eseményre azonban az önkormányzat is készült egy kis meglepetéssel, Dávid Zoltán polgármester elmondta, mindez csak egy apró figyelmesség, de reméli szívesen fogadják.

– A pedagógusaink minden tiszteletet megérdemelnek, hiszen ők adták át azt a tudást a felnövekvő generációnak, amiből Orosháza épülhetett. A mai napon azonban az egyesület hölgy tagjainak kedvezünk – mondta a városvezető.

A meglepetés első feleként Nagy Róbert színművész Szécsi Pál dalokkal készült a közönség számára, néhány apró titokkal is kiegészítve előadását a magyar énekes életéből. A produkció után a polgármester a PMK munkatársainak segítségét kérte, hogy kioszthassa azokat a virágokat és a csokoládét, amivel az önkormányzat készült nőnap alkalmából. – Hiszen a nők tartják igazán össze a családot. Ők azok, akik egyszerre több dologra is figyelni tudnak, ők azok, akik mindig mellettünk állnak – hangsúlyozta a városvezető.

A polgármester után természetesen az egyesület férfi tagjai is köszöntötték a nőket, majd a találkozó következő fontos állomásához érkeztek.

– Öt évvel ezelőtt választották meg a jelenlegi vezetőséget, így újra eljött ennek az ideje. Én úgy gondolom és remélem, hogy ismét engem választanak majd. Eddig nem igazán volt senkinek ellenvetése – mondta mosolyogva Makuláné Gulicska Valéria, az egyesület jelenlegi, leköszönő, majd ismét megválasztott elnöke az esemény elején. – Nagyon jó érzés, hogy ennyi bizalommal fordulnak felém. Mindig szeretettel fogadják a programokat, az előadásokat és kirándulásokat, tényleg rengeteg szeretetet kapok – tette hozzá, majd azt is elárulta, jelenlegi gazdasági vezetőjük helyett azonban egy új embert kellett választani.

Az egyesület számára a tavalyi év egyébként rendkívül mozgalmas volt. Minden hónapra jutott legalább két program, így sok szép élményben volt részük. Az idei év pedig szintén nem lesz másképp, Szegedre, Gyulára, Nyíregyházára és Budapestre is ellátogatnak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.