- hirdetés -

A világ több, mint 40 országát követően hazánkban is látható a Vincent van Gogh multimédiás kiállítás, azaz a The Immersive Experience. A BOK csarnokban egészen szeptember első napjáig megtekinthető tárlatra a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének tagjai is elutaztak.

A tárlat már a rangos Eventex 2023 Awardson is komoly díjakat nyert, hiszen a legjobb kiállítás és a legjobb immerzív kiállítás kategóriában is aranyérmes lett.

A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének tagjai idén sem tétlenkedtek, hiszen már számos előadáson és ünnepségen vettek részt 2024-ben. Nem volt kérdés számukra, hogy a fővárosba is elutaznak egy kisebb csoporttal és megtekintik a festőzseni életéről és alkotásairól szóló kiállítást. A látogatásról Pirer Gyuláné a következőképpen számolt be a március 27-i utazásról Facebook-bejegyzésében.

– Van Gogh műveit a Szépművészeti Múzeumban 2006-ban már láthattuk egy hagyományos kiállításon, de ez teljesen más. Itt a szervezőknek az volt a célja, hogy belülről, a képeken keresztül ismerjük meg van Gogh világát. A modern digitális technika segítségével olyan akusztikai és vizuális hatások érték a nézőt, hogy ott érezték magukat a csillagos égbolt alatt vagy egy éjjeli kávézóban – ismertette a részleteket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.