- hirdetés -

Színessé és élettel telivé varázsolták a nagycsaládosok Ady Endre utcai székhelyük betonkerítését. A 60 fős alkotó csapat kitett magáért, így igazán szemet gyönyörködtető műalkotások születtek.

A 2 évestől a 80 évesig minden korosztály ecsetet ragadott április 10-ének délelőttjén, hogy még otthonosabbá és szebbé tegye a helyi nagycsaládos egyesület székhelyének udvarát. A munka Szelényi Kata festő irányításával folyt, a képzőművész a hatalmas kerítés egy részén előrajzolt, de hagyott szabad felületet a kreatív és bevállalós fiatalok számára is.

– Alkotni öröm, ezt ma minden részvevő megtapasztalhatta – mondta Benedek Szilvia, a NOE dél-alföldi régiójának vezetője, az Orosházi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke. – Egy pályázatnak köszönhetően tudtuk megvalósítani a mai rendezvényünket, amelyen mintegy hatvan lelkes tagunk jelent meg. Szelényi Kata mellett Mester Kata és Mester Évi is letette alkotói kézjegyét, köszönjük nekik is a csodálatos alkotásokat, és persze mindenkinek, aki kivette a részét ebből a nagy munkából.

Az örömfestés mellett igazi örömtáncnak is jutott hely és idő vasárnap délelőtt, a Zenés Újjászületés Mozgalom Egyesület tagjai mozgatták meg a festésben elgémberedett alkotók kezeit-lábait. Az alkotás és tánc után pizzázással, sütizéssel és palacsintázással zárult a kellemes összejövetel, az utóbbiakat azok a tagok küldték falfestő társaiknak energiaforrásként, akik nem tudtak részt venni a programon.

Íme néhány a kész alkotások közül, és egy pillanatkép az örömtáncból:

Kiemelt kép: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.