- hirdetés -

A nagycsaládosokat is újabb kihívás elé állította a harmadik hullám. A helyi egyesület és a régió vezetőjével, Benedek Szilviával beszélgettünk, aki kiemelte, a segítséget most több fronton is nagyon várják az érintettek.

– A járvány nagy változást hozott a nagycsaládosok életébe is, hiszen többen kerültek anyagilag nehéz helyzetbe – kezdte Benedek Szilvia. – Több szülő ismét rákényszerült a munkahelye elhagyására, és ez a napi megélhetésüket veszélyezteti. Próbálunk segíteni, a legtöbbet a Tesco Élelmiszermentő Program adományainak köszönhetünk, de ezekből az adományokból egy család havonta csupán kétszer részesülhet. A jobban rászorulóknak igyekszünk ilyenkor nagyobb mennyiséget adni, hogy tudjanak tartalékolni, fagyasztani – mondta el.

A régióvezető hozzátette, hatalmas feladat hárul most azokra a családokra, akik több iskolás korú gyermeket nevelnek. A szülőnek az iskolák bezárása miatt ismét otthon kell maradniuk, szabadságra kell jönniük, bár vannak, akik úgy próbálják megoldani ezt a helyzetet, hogy a nagyobb gyermekekre bízzák a kisebbeket. Így viszont még nehezebb az idősebb gyermeknek az online tanulás, hiszen egyszerre több feladatot is el kell látnia. És akkor még nem említettük a technikai feltételeket.

Illusztráció (archív OrosCafé-fotó)

– Már a tavalyi évben is igyekeztünk segíteni a szükséges technikai eszközök beszerzésében, de az anyagi korlátok miatt nem sikerült minden családban az összes gyermeknek megfelelő eszközt biztosítani. Egy informatikai cég felajánlásának köszönhetően a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől kaptunk három iPadet. Ezt a régióban osztottuk szét, Orosházán két családnak jutott belőle – folytatta.

Benedek Szilvia kiemelte, a legnagyobb szükség még mindig a tartós élelmiszerre van, de szívesen fogadnak olyan, jó minőségű ruhaneműt is, melyeket bárki szívesen viselne. Emellett rendszeresen állítanak össze születési kezdőcsomagokat, illetve kríziscsomagokat, így örömmel veszik a pólyát, babakocsit, hordozót, etetőszéket tartalmazó felajánlásokat. Ezek jóvoltából gyors segítséget tudnak nyújtani a rászoruló, fiatal szülőknek, nem csak nagycsaládosoknak.

Az is hatalmas segítséget jelent, ha valaki technikai eszközökkel tudja támogatni a családokat, hiszen míg tavaly a digitális távoktatáshoz elég volt a számítógép, idén már egy jól működő webkamera és mikrofon is elengedhetetlen kelléke lett az online tanulásnak.

Kiemelt kép: Benedek Szilvia, a NOE dél-alföldi régióvezetője (archív OrosCafé-fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.