- hirdetés -

Az azonos pontszámmal álló Kozármisleny érkezett Orosházára szombaton este a felsőházi rájátszás ötödik fordulójában. Az orosházi női kézilabdázók egyelőre még nem győztek hazai pályán, a negatív széria most szombaton sem tört meg.

A jó erőkből álló baranyiak kezdték jobban a mérkőzést, az orosháziaknak is megvolt a lehetőségük a gólszerzésre mégsem éltek a lehetőséggel. Az első tíz percben négy hétméterest is kiharcoltak, de ebből csak egyet lőttek be. Herbert Gábor háromgólos hátrányban, 5-2-nél kért időt. A 18. percben utol is érte ellenfelét az ONKC, Bálint Anna talált be az üres vendégkapuba, ezzel 7-7-re módosítva az állást. Sokáig nem tartott a hazai öröm, ismét fordított a Kozármisleny és a szünetben egy góllal vezetett.

A második játékrész két gyors mislenyi góllal indult, és ezután csak rohant az eredmény után az ONKC. Jól védekezett mind a két csapat, de továbbra is pontatlanul támadtak a hazaiak. A 42. percben még Márczy Tekla góljával 16-15-re felzárkózott az Orosháza, de ennél közelebb egyszer sem sikerült kerülniük. Hiába szállt be jól Cseh Roberta a hazai kapuba, a túloldalon a vendégek hálóőre is sok gondot okozott a hazaiaknak. Végül a találkozó 23-20-as Kozármisleny-sikerrel zárult.

– Gratulálok a Kozármislenynek, ma ennyivel jobbak voltak. Minden héten nem tudunk csodát tenni. A csapatom tisztességgel, becsülettel harcolt. Kevesen vagyunk, ezért nem fér bele, hogy valakinek nem megy a játék, mert nem tudunk változtatni. Van még öt mérkőzés, abban biztos vagyok – ahogy eddig is – mindent megtesznek majd a lányok – értékelt csalódottan a találkozó után Herbert Gábor.

Oxxo Energy Orosházi NKC – Kozármisleny SE 20-23 (11-12)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Orosháza, 150 néző.

Vezette: Csuka Pál, Kocsis Olivér.

Orosháza:

Bálint 1 – Herjeczki-Antal 4, Vörös 4, Márczy 4, Mikula, Kenyeres 2, Bíró 4. Cserék: Cseh (kapus), Herjeczki-Antal, Ács O. 1, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.

A Kozármisleny legjobb góllövői: Hornyák 5, Tobak 4.

Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc. Hétméteresek: 12/8, illetve 5/4.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.