- hirdetés -

Hatgólos vereséggel kezdett az NB I/B-s bajnokságban az orosházi női kézilabdacsapat.

Négy meghatározó játékosa nélkül várta a szezonnyitót az új néven versenyző Zengő Alföld Orosházi KC. Betegség miatt nem utazott a csapattal Kenyeres Barbara csapatkapitány, ahogy másik rutinos játékos, Mikula Dóra játékát kisebb sérülés hátráltatta. Hasonló cipőben jár a balszélső, Ludvig Krisztina és az átlövő, Gara Dorina is.

Az ötödik percben született a mérkőzés első gólja, Zavaczki Boglárka talált be, ekkor vezetett először és utoljára az Orosháza. A 21. percben Baráth Berta még 12–11-re módosította a meccset, de következett egy 8 perces orosházi gólcsend, azt kihasználva a házigazdák már négy góllal is vezettek, amiből hármat sikerült megtartaniuk a szünetig.

Az orosháziakra jellemző harcos, kemény védekezésnek a nyoma sem volt. Könnyedén szerezték a gólokat a hazaiak és a második félidőben is tartották a 4-5 gólos előnyüket, amit a lefújásig képtelenek voltak ledolgozni Vörös Bettináék. A találkozó megérdemelt szigetszentmiklósi sikerrel zárult, 29-23-ra győztek az újoncok.

Morva Zoltán: Ennyi hiányzóval és technikai hibával nem lehet mérkőzést nyerni.

Szigetszentmiklós NKSE – Zengő Alföld Orosházi KC 29-23 (16-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szigetszentmiklós, 150 néző.
Vezette: Csuka Pál, Kocsis Olivér.
Orosháza:

Bálint – Petri 3, Vörös 4, Zavaczki 8, Kostyó 2, Horváth, Bíró 2. Cserék: Reszegi (kapus), Baráth 2, Bedron, Ács, Jáhn 2. Edző: Morva Zoltán.
A Szigetszentmiklós legjobb góllövői: Varga 6, Tóth L. 5.
Kiállítások: 4 perc, illetve 16 perc. Hétméteresek: 8/4, illetve 5/4.

Szeptember 9-én az orosháziak ellenfele a PC Trade Szegedi NKE együttese lesz az Eötvös csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.