- hirdetés -

A hiányzókkal felálló orosháziak az NB I-es Békéscsabán játszották le utolsó felkészülési találkozójukat.

Az egész felkészülés alatt jellemző volt, hogy sérülések miatt néhány játékos nem állhatott Morva Zoltán rendelkezésére. Ez alól az utolsó, békéscsabai edzőmérkőzés sem volt kivétel. Jáhn Krisztina, Ludvig Krisztina, Gara Dorina és Mikula Dóra is a maródiak listáján szerepelt. 

Az első tíz percben jól tartották az NB I-es hazaiakat Kenyeresék, ekkor 3-3 állt az eredményjelzőn, majd kapcsolt a Békéscsaba és a 16. percben már 8-3-ra vezetett. A félidő hátralévő részében minden harmadik csabai gólra jutott egy orosházi, így már a szünetben tetemes volt a hátrány.

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, a 45. percben már 13 góllal állt jobban a hazai csapat. Ekkor Vörös Bettina góljaival valamelyest faragott a különbségen az Orosháza, de a lefújásra visszaállította a 14 gólos fórt a lila-fehér alakulat.

Morva Zoltán: A nagy kánikula megviselte mind a két csapatot, ami a sok technikai hibában mutatkozott meg. Sajnos a végére az osztálykülönbség kicsúcsosodott.


Békéscsabai Előre NKSE – Orosházi KA 37-23 (20-10)

Felkészülési női kézilabda mérkőzés, Békéscsaba.

Orosháza:

Bálint – Petri 1, Vörös 6, Kenyeres 2, Kostyó 4, Baráth 1, Horváth B. Cserék: Reszegi (kapus), Bedron 1, Bíró 1, Zavaczki 5, Prozlik, Ács 1. Edző: Morva Zoltán.

A Békéscsaba legjobb góllövői: Csáki 6, Szondi 4, Mayer 4.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/0, illetve 3/2.

Ez volt az utolsó edzőmérkőzés, a jövő hétvégén az újonc Szigetszentmiklós otthonában kezdjük a bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.