- hirdetés -

Média, identitás, lokalitás címmel rendezett tudományos konferenciát és szakmai napot a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar mozgóképkultúra tanszéke. A rendezvényen részt vettek operatőr kollégáink, Dancsó József és Takács Csaba is.

Szerdán és csütörtökön egy szakmai rendezvénysorozat helyszíne volt Szegeden a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, azon belül is a mozgóképkultúra tanszék. A Média, identitás, lokalitás nevet viselő program első napja tudományos jellegű előadásokkal telt, míg a következőn a helyi és környékbeli televíziók képviselői is bemutatkoztak, ismertették saját munkahelyük érdekességeit, jellegzetességeit a diákoknak.

Operatőr kollégáink, Dancsó József és Takács Csaba is részt vettek az eseményen.
– Tulajdonképpen ennek a bemutatónak nem volt semmilyen megkötése, olyan kérdésekre válaszoltunk a rövid prezentáció során mi is és a többi fellépő, mint hogy milyen műsorokat gyártunk, mióta működik a televízió, vagy milyen felszereltséggel rendelkezik.

Dancsó József és Takács Csaba is megosztották tapasztalataikat (Fotó: Horváth Bence)

Számomra is mindig érdekes egy kicsit belelátni más szerkesztőségek munkájába, kutatni kicsit, hogy melyek azok a módszerek, amiket mi is tudnánk alkalmazni. 40-50 diák volt a közönség soraiban, nekik pedig azt meséltünk el, miért fontos, hogy legyen helyi híradó. Véleményünk szerint ugyanis az embereket érdeklik a helyi hírek és máshol ezeket nem nagyon tudják megnézni vagy értesülni róla – mesélte Dancsó József.

Ezt követően kerekasztal beszélgetés következett, ahol arról kérdezték meg őket, milyen kihívásokkal állnak szemben a helyi televíziók, a fiataloknak pedig arról meséltek, miért jó egy helyi médiánál elhelyezkedni. Ezt a kérdéskört Takács Csaba kollégánk is nagyon fontosnak tartja. Mint mondta, sokat hallani arról, hogy a fiatalok gyakran csak legyintenek a helyi tv-re, pedig ha egyszer az RTL Klubnál vagy a TV2-nél akarnak dolgozni, biztos nem fognak egyből a képernyőre vagy a vágószobába kerülni.

Konferencia és szakmai nap helyszíne volt az egyetem (Fotó: SZTE JGYPK Facebook)

– Egy híradó készítésének a folyamatáról adtunk nekik tippeket, igyekeztünk elmondani újdonságokat. Másvalaki említette ott a rendezvényen, hogy ez tulajdonképpen egy életforma, amivel én is egyetértek, alázattal kell végezni, sokat fel kell adni mellette, de persze megvannak a szépségei is – árulta el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.