- hirdetés -

A vállalkozókat várták május 8-án az Euro-Unior Kft. irodájában. Az orosházi cég a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Szövetségben a vállalkozókkal” elnevezésű előadássorozatának következő állomását biztosította. Ennek célja, hogy a kormánnyal kötött megállapodásnak köszönhetően az adózásilag elmaradott térségek felzárkózzanak és tovább fejlődjenek.

Több orosházi vállalkozó is érdeklődve hallgatta a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Széchenyi Programiroda és a Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány előadásait május 8-án. A kormány még 2022-ben kötött együttműködési megállapodást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, 2023-ban ehhez csatlakozott a Békés vármegyei iroda is, hogy a térségben élő vállalkozókat segíteni tudja. Szabó Géza, az Euro-Unior Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a cél közös: gazdálkodás, munka és fejlődés.

– A kamara meghívására a legkompetensebb előadókat hoztuk ide, így reméljük, első kézből szereznek olyan információkat a vállalkozók, melyeket munkájuk során fel tudnak használni. Nem titkolt cél ezeknek a vállalkozásoknak a fejlesztése, a gazdaság újraindítása, a munkahelyek megtartása. Ugyan nem vagyunk könnyű helyzetben, de az állam és a kamara óriási segítséget nyújt – mondta az ügyvezető.

A program keretében a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara minden hónapra tervez egy roadshowt, melynek során központi témákat dolgoznak fel. A május 8-i előadás során a pályázatokról és finanszírozási lehetőségekről beszéltek a vállalkozóknak. Meghívott vendégként a Széchenyi Programiroda munkatársai, valamint a Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat a jelenleg is érvényben lévő, valamint várható pályázatokról.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.