- hirdetés -

Remekelt az orosházi születésű Böczögő Dorina a tornászok bakui Világkupáján a talaj fináléjában, ahol ezüstérmet szerzett, és ezzel a nőknél első magyar versenyzőként szerenkénti Világkupa-szériagyőztes lett talajon.

Az azeri Világkupán a szerenkénti finálék második napján csak a hölgyek voltak érdekeltek, igaz, ők mindkét döntőben két-két tornásszal. Gerendán Schermann Bianka és Szilágyi Nikolett, talajon pedig Böczögő Dorina mellett szintén Schermann kvalifikált még a pénteki versenynapon. Előbbi szeren az idei első Világkupáján szereplő Szilágyi Nikolett harmadikként mutatta be gyakorlatát, több hibával, így végül 9.400 ponttal nyolcadikként zárt. Schermann 11.866 ponttal lett hetedik.

Következett a talaj finálé, ahol harmadikként Böczögő Dorina mutatkozott be, aki egy tizedet javított selejtezőbeli teljesítményéhez képest, így 13.166 pontot kapott. A későbbiekben csak a brazil nemzetiségű Julia Soares előzte meg, így a kairói aranyérem után a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina ezúttal talajon ezüstérmet szerzett. Ez pedig azt jelentette, hogy a négy (Cottbus – nem indult, Doha – 3. hely, Kairó – 1. hely, Baku – 2. hely) világkupa összesített eredményét figyelembe véve, a csapattal Eb-bronzérmes Böczögő Dorina megnyerte a szerenkénti Világkupa szériát talajon, és ezzel a nőknél az első magyar tornász lett, aki szerenkénti Vk-szériagyőzelmet tudhat magáénak.

A bakui verseny dobogósai (Fotó: MTSZ)

– Nagyon boldog vagyok, hogy ezüstérmes lettem, ráadásul életem legjobb E-pontszámát kaptam. A most jól jött össze minden, szépen sikerült a koreográfia. Azt vettem észre, hogy a bíróknak is tetszik ez a gyakorlatom, és én is élvezem. Az első sornál megijedtem, mert nem úgy kezdtem az első elem elején, ahogy akartam, és innen nehéz korrigálni, de most sikerült, és pontosan beleálltam a sorba, mint ahogy a másodikba is. Ez Kairóban is így volt, nagy siker számomra. Szeretek itt Bakuban versenyezni, mert a körülmények kiválóak, tényleg Eb-, vb-szintű a létesítmény és a verseny is, kiváló a szervezés, jó a közönség, és ráadásul sikerült megnyernem a szériát talajon, úgyhogy nagyon örülök – mondta kiváló tornász a verseny után.

Mint még hozzátette, rég versenyzett ennyit, úgyhogy már ennek külön örült, hogy sok versenyre nevezték, ráadásul mindegyik jól sikerült. A 2020-as vállműtét és vádli szakadás után kifejezetten jó volt. Az idén Dorina számára is legfontosabb az Európa-bajnokság és a Világbajnokság, amely már kvalifikációs VB. lesz. Előtte persze lesznek felkészülések, Challenge-kupák. (Ha a csapatnak nem sikerülne a VB. kvalifikáció – legjobb 13 – az orosházi lány akkor is ott lehetne, hisz a Világkupa széria győzelem már őt bejuttatta.)

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány a bakui verseny után elégedetten értékelt: – Dorinának a 13 feletti pontszáma remek teljesítmény. Szép, tiszta gyakorlatot mutatott be, amivel megérdemelten lett második. Ebben a Világkupa sorozatban, ami most ért véget, egyértelműen legkiegyensúlyozottabban és a legeredményesebben szerepelt a magyar válogatottból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.