- hirdetés -

Böczögő Dorina nyerte a tornászok Duna Aszfalt országos bajnokságának egyéni összetett versenyét a budapesti Központi Tornacsarnokban.

A hölgyek pénteken délután egyéni összetettben méretették meg magukat a Duna Aszfalt országos bajnokságon. A verseny egyben selejtező is volt a szombat-vasárnapi szerenkénti finálékra, ahova minden szeren hat versenyző kerülhetett be.

A Magyar Torna Szövetség tudósítása szerint a csapattal Európa-bajnoki bronzérmes, korábban két olimpián is résztvevő orosházi származású, jelenleg a fővárosi MTK Budapest színeiben versenyző Böczögő Dorina a felemáskorlát kivételével kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Kedvenc szerén, a talajon 12.800-as pontszámmal az első helyen került be a szerenkénti döntőbe is.

Az összetettben 49.500 pontot szerzett, ezzel pedig eldőlt, hogy 2018 után ismét országos bajnoki címet nyert egyéni összetettben. A második helyen az UTE elsőéves felnőtt tornásza Szilágyi Nikolett végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Postás SE-t képviselő Bácskay Csenge állhatott.

Böczögő Dorina a trófeával (Fotó: Magyar Torna Szövetség)

– Nagyon örülök az újabb országos bajnoki címemnek, de őszintén szólva én most nem a pontokra koncentráltam. Korábban mindig rástresszeltem a nagy versenyekre, most próbáltam ezt elengedni és úgy látszik, ez működik, csak élvezni akartam a tornát. Minden szeren próbáltam pontos gyakorlatot csinálni, talajon a kis gyakorlatomat mutattam be, pontos volt, mint ahogy az ugrás is.

Felemáskorláton egy új elemmel próbálkoztam, ez sajnos nem jött össze, pedig fontos lenne, mert erre rá tudnék tenni még egy kötést és az sokat segítene a gyakorlatomon. Gerendán mindig szoktam variálni a gimnasztikákkal, most is így volt, a maximum kiindulójút csináltam, de még mindig kell pontosítanom, a stabilitásom viszont megvan – nyilatkozta boldogan a tornaszövetség oldalán.

Kiemelt kép forrása: Magyar Torna Szövetség/Facebook

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.