- hirdetés -

Felemelő érzés volt újra címeres mezt húzni – emelte ki lapunknak Balogh Zsolt orosházi születésű kézilabdázó. A németek elleni két felkészülési találkozón hat góllal tért vissza a magyar válogatottba a 33 éves sportoló.

Tétmeccsen utoljára az egyiptomi világbajnokságon kapott lehetőséget Balogh Zsolt a magyar válogatottban. Legutóbb a bő keretben ugyan ott volt a névsorban, de Budapesten, az Európa-bajnokságon nem lépett pályára a jobbátlövő. A szövetségi kapitánynak kinevezett, Chema Rodriguez a legutóbbi összetartáson ismét számított a játékára, így néhány napra nélkülözte otthon hároméves kislánya, Liza.

– Elmeséltem neki, hogy edzőtáborban voltam, ahol sok edzésünk volt és repülővel utaztam egy másik országba. Az volt a válasz, hogy ő is szokott repülni, egy pink repülővel – meséli nevetve a jelenleg Tatabányán kézilabdázó Balogh Zsolt, majd hozzátette, felemelő érzés volt újra címeres mezt húzni.

– Jó volt kiszakadni kicsit a klub életből. Hiányoztak a srácok és az egész közeg, ami a válogatottat körülveszi – fogalmazott az átlövő.

Németország ellen két felkészülési mérkőzést játszott a magyar válogatott az előző hétvégén. Az első találkozón Gummersbachban 31-31-es döntetlent, míg egy nappal később Kasselben egy utolsó pillanatban kapott találattal, 30-29-re maradt alul a csapat. Balogh Zsolt a két mérkőzésen összesen hat gólt szerzett.

– Nagyon élveztem mind a két meccset, hiszen semmihez sem hasonlítható az érzés, amikor az országodért játszol. A csapatnak volt tartása, még hétgólos hátrányban sem estünk össze. A magam részéről nagyjából azt kaptam, amire számítottam. Mindkét meccsen 15-20 percet játszottam és büntetőket lőttem. Ugyan kihagytam egy-egy hetest, de összességében elégedett vagyok a visszatérésemmel, de hogy a stáb az volt-e, az kiderül a következő kerethirdetésnél – tette hozzá.

A magyar válogatott Izrael ellen harcolhatja ki a világbajnoki szereplést. Balogh Zsolt optimista a párharcot illetően.

– Izrael kellemetlen ellenfél, biztos vagyok benne, hogy nem adják könnyen a továbbjutást. Az első, idegenbeli meccsen jó lenne eldönteni a lényegi dolgokat, hogy a hazai meccsen már ne legyen kérdés ki lehet ott a világbajnokságon. Nagyon fegyelmezett és pontos játékra lesz szükségünk az első perctől kezdve, hogy az ellenfélben véletlen se merüljön fel, hogy lehet keresnivalója – osztotta meg várakozásait a jobbátlövő.

Az biztos, hogy az első mérkőzés Izraelben lesz április 13-án, három nappal később, azaz április 16-án Tatabányán rendezik a visszavágót 17 óra 30 perces kezdéssel. A kérdés már csak az, hogy Balogh Zsolt ott lesz-e Chema Rodriguez szűkített keretében.

Kiemelt kép: Cseh Péter/Magyar Kézilabda Szövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.