- hirdetés -

Tavasszal lezárult a CSIKO SE kézilabdacsapatának első szezonja, ősszel pedig már egy osztállyal feljebb folytathatta szereplését az egyesület. Ami eddig kiválóan sikerült, hiszen 9 győzelemmel, 1 döntetlennel és mindössze 1 vereséggel a tabella második helyén állnak. Németh Lászlót és Balogh Zsoltot kértük meg arra, hogy értékelje a 2023-as évet.

A CSIKO SE csapata az idei év tavaszát a megyei bajnokság megnyerésével zárta, majd szeptembertől az NB II H-csoportjában próbálhatott szerencsét. Ha csak a naptári évet nézzük, a kézilabdázók mindössze 1 vereséget szenvedtek, hazai pályán pedig veretlenek maradtak. Összesen 3 pontot veszítettek, a Makó ellen döntetlent játszottak, az az 1 vereség pedig a listavezető Mezőtúr otthonában csúszott be (az Eötvös-csarnokban viszont őket is legyőzték).

– Izgatottan vártuk az NB II kezdetét, persze már tavaly is volt 1-2 olyan meccs, ami tetszett nekünk, de ez már egy másik szintet jelentett. A csoportunk elején lévő 4-5 csapat szerintem a bajnokság bármelyik másik csoportjában is megállná a helyét. Reális célt tűztünk ki magunk elé, ami a felsőházi rájátszás elérése volt, ezt pedig talán sikerült is egy kicsit felülmúlnunk azzal, hogy csak 1 meccsen kaptunk ki. Nem szeretnénk semmit sem siettetni, hiszen mindössze másfél éve működik az egyesület kézilabda szakosztálya – kezdte el az értékelést Németh László.

A fiatalok is élnek a lehetőséggel, itt például Borbély Levente tör kapura a Berettyóújfalu elleni mérkőzésen (Fotó: Nagy Kristóf)

Örömét fejezte ki, hogy a nyáron sokan megkeresték őket azzal a szándékkal, hogy szívesen csatlakoznának a csapathoz. Mint mondta, a szakmai tudáson kívül igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni a személyiségekre is, hogy meglegyen az összhang, a játékosoknak jó legyen a kapcsolata egymással a pályán, valamint az edzővel is. Az együttesben jól megoszlanak a már idősebb, tapasztaltabb játékosok és a 20 év körüli fiatalok. Az utolsó 4 mérkőzésen 4 utánpótláskorú kézilabdázó is több játékpercet harcolt már ki magának, amit jó teljesítménnyel háláltak meg.

– Voltak, vannak is nehézségek, de mindenen át tudtunk lendülni és tényleg egy nagyon jó kis közösség, családias légkör alakult ki, ebben pedig benne vannak azok a lelkes szurkolók is, akik évek, sőt évtizedek óta, osztálytól függetlenül szurkolnak az orosházi férfi kézilabda csapatnak. Ők is ennek a nagy egésznek a részei, mint ahogy a csapaton belül is jó a kohézió, az eredmények is azt mutatják, hogy erős az egység, sokszor sikerült nehéz helyzetből is a maguk javára fordítani egy-egy mérkőzést a srácoknak. Ha valaki ezt a forgatókönyvet vázolta volna másfél évvel ezelőtt, nyugodt szívvel aláírjuk, de gyorsan leszögezem, hogy nem szeretnénk megállni, menni kell tovább – hangsúlyozta Balogh Zsolt.

A Mezőtúr és a Makó csapataival is nagy harcokat vívtak (Fotó: Nagy Kristóf)

Az öt világversenyt is megjárt játékos boldogan számolt be arról, hogy mind klubjánál, a Ferencvárosnál, mind országos konferenciákon, de még Svájcban, az Európa Kupán is sokan érdeklődtek nála az orosházi férfi kézilabda helyzetéről. Többek között Sótonyi Lászlónak és Ilyés Ferencnek mesélt szerepvállalásáról. Kiemelte azt is, hogy köszönettel tartoznak mindenkinek, aki mögöttük áll és támogatja őket. Létrejött egy olyan csapat, ami javarészt orosházi nevelésű vagy kötődésű játékosokból áll, akik minden hétvégén szívüket-lelküket kiteszik a pályára a bajnoki mérkőzéseken.

Az alapszakasz még nem zárult le, hátra van néhány bajnoki a H-csoportban, utána pedig következhet a rájátszás, a G-csoport első négy helyezettjével játszanak oda- és visszavágós mérkőzéseket. Ide a H-csoport többi továbbjutójával szemben elért pontjaikat viszik majd tovább. Jelen állás szerint a CSIKO, a Mezőtúr, a Makó és az Újkígyós áll továbbjutásra, ami ha csak a papírformát nézzük, már nem nagyon fog változni. Mint mondták, figyelemmel kísérik a másik csoport alakulását is, több ismerősük van, akik ottani csapatokban kézilabdáznak.

Héjja Ádám a vezetőedzői teendői mellett játékvezetőként is tevékenykedik, ahol most Kónya Balázzsal közösen kapott elismerést (Fotó: Facebook)

Az egyesülettel kapcsolatos további hír, hogy vezetőedzője Héjja Ádám társával, Kónya Balázzsal közösen elnyerte az Év Békés vármegyei kézilabda játékvezetője elismerést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.