- hirdetés -

Január 10-én veszi kezdetét a férfi kézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatott a C-csoportban, Izland, Szerbia és Montenegró társaságában kezdi meg szereplését. Két orosházi kötődésű kézilabdázót, a Ferencvárosban játszó, sokszoros válogatott Balogh Zsoltot, illetve a CSIKO SE kapusát, Pajkó Lászlót kérdeztük meg arról, hogyan látják az esélyeket.

Balogh Zsolt korábban már számos alkalommal segítette góljaival világ- és Európa-bajnokságon a magyar válogatottat. A jelenleg a Ferencvárosban kézilabdázó játékos úgy gondolja, hogy egy Európa-bajnokságon nem beszélhetünk könnyű csoportról, a C-jelű négyes pedig a legkiegyensúlyozottabbak közé tartozik, így nagyon nehéz lesz a továbbjutás kiharcolása.

– Izlandot én minimum az első négybe várom a keretük alapján, míg Szerbia a mieinkkel hasonló játékerőt képvisel. Montenegró is mindig rettentő veszélyes ellenfél. Körbeverésekre számítok a csoportban, ahol többször is borulhat a papírforma. Rangsorban a csoport második helyére tenném a magyarokat, de nagyon nehéz megjósolni a végső sorrendet, mert bármelyik válogatott képes a meglepetésre – árulta el.

Balogh Zsolt szerint a C-csoport kiegyenlített lesz (Archív fotó: Pick Handball)

Mint mondta, véleménye szerint jó a csapaton belül a fiatal és az idősebb játékosok aránya, sokat vár a tornaújoncoktól, akiknek ez egy hatalmas lehetőség, hogy megmutassák magukat nemzetközi szinten is. Zsolt személy szerint nem eredményekben, hanem a mutatott játék minőségében fogja mérni a válogatott teljesítményét és bízik benne, hogy a magyarok lehetnek a torna meglepetéscsapata.

Megkérdezettjeinket ezúttal rendhagyó módon arra is felkértük, hogy véleményezzék a saját posztjukon játszó kézilabdázókat is.
– Belső posztokon szerencsére nagyon bőséges a választék, a szövetségi kapitánynak, Chemának kellemes gondjai vannak. Így van ez a jobbátlövő poszton is, ahol Máthé Dominik lesz az elsőszámú várhatóan a gólerőssége miatt, viszont Ancsin Gábor és Zoran Ilic stabilabbak védekezésben és támadásban is képesek jó játékra, úgyhogy meg fognak oszlani a játékpercek ebben a pozícióban – sorolta.

Hozzátette, fontos lesz a csapat megfelelő rotálása, mert kemény mérkőzések várnak a fiúkra, de megvan a minőségi csere minden poszton, ami nem mindig volt jellemző az évek során és ez nagy előny lehet.

– Erős a mezőny, de úgy gondolom, hogy a csoportból minden esély megvan a továbbjutásra. Két kiélezett meccset fogunk játszani majd Izland és Szerbia ellen – ezt már Pajkó László, a CSIKO SE kapusa nyilatkozta nekünk, aki egy kicsit előre is tekintett, hiszen felsorolta a lehetséges középdöntős ellenfeleket is.

Pajkó László is szoros összecsapásokra számít (Fotó: Horváth Bence)

Ha ugyanis a magyar válogatott továbbjut a középdöntőbe, az A-csoportból Franciaország és Németország, a B-csoportból pedig Spanyolország és Horvátország jöhet jó eséllyel szembe.
– Az már kemény dió lesz, de a válogatott rengeteg alkalommal bizonyította már, hogy bárki ellen képes nyerni. A kapusposzton két nagyon tehetséges fiatal, Andó Arián és Palasics Kristóf mellett a rutinos Bartucz László van. Nehéz lesz pótolniuk Mikler Rolandot, de bízom benne, hogy sikerülni fog és tudják segíteni a csapatot hátulról – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.