- hirdetés -

Fürdőgyógyászati nyílt napot tartottak Gyopárosfürdőn március 25-én, péntek délelőtt. Az érdeklődők 10 órától este 19 óráig vehettek részt az ingyenes rendezvényen. A szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központtal való együttműködésnek köszönhetően új terápiás szolgáltatásokkal bővül az orosházi fürdő, ami a sztrókon átesett betegek számára nyújt rehabilitációt.

A délelőtt kezdődő, másfél órás szakmai előadások alatt ingyenesen ki lehetett próbálni különböző fürdőgyógyászati kezeléseket. Elérhető volt például az orvosi gyógymasszázs, a tangentor és a víz alatti csoportos gyógytorna, de emellett 15 óráig igénybe vehető volt egészségfejlesztési tanácsadás és állapotfelmérés is. Ezt követően 17 órától este 19-ig ingyenes szaunaszeánszokon volt lehetőség részt venni. 

A Gyopárosfürdőre érkező, új rehabilitációs szolgáltatás a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központtal való partneri együttműködéssel valósul meg. A szegedi intézmény magasszintű, komoly szakmai munkát végez és segítséget tudnak nyújtani a sztrókon, agyvérzésen átesett betegek rehabilitációjában. 

Benkő Ferenctől, a fürdő üzemeltetéséért felelős, Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója lapunknak úgy nyilatkozott, azok a betegek, akik ilyen kezeléseken vesznek részt, ezentúl nem csak Szegeden tudják igénybe venni a speciális, robotokkal támogatott szárazföldi kezeléseket és fejlesztéseket, hanem immár Orosházán, Gyopárosfürdőn is, ahol mindemellett a gyógyvíz pozitív hatását ki tudják használni.

Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Horváth Bence)

Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója szintén stroke-on átesett betegként rehabilitációkra és kezelésekre járt. Saját tapasztalatai alapján hozta létre Szegeden az agyvérzésen átesett páciensek és egyéb, többek között neurodegeneratív betegségben szenvedők rehabilitációjára alkalmas központot. 

– Mindkét fél számára ez egy egyedi közreműködés. Gyakorlatilag a nálunk, már évek óta zajló magasszintű, szárazföldi rehabilitációt szeretnénk kiegészíteni a Gyopárosfürdő adta lehetőségekkel, és a gyógyvíz előnyeit szeretnénk kihasználni a sztrókon és egyéb, más betegségeken átesett páciensek rehabilitációjában. 

Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója (Fotó: Horváth Bence)

A Gyopárosfürdőn elérhető aktuális, rehabilitációs szolgáltatásokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást és információt a fürdő Facebook-oldalán talál.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.