- hirdetés -

Tisztelt Dél-Békésiek! Kedves Választókerületi Polgárok!

Dr. Szabó Ervin vagyok, az egyesült ellenzék közös országgyűlésiképviselő-jelöltje, Orosháza város önkormányzati és a Békés Megyei Közgyűlés képviselője. Születésemtől kezdve itt élek Orosházán, ügyvédként dolgozom, több mint 3.000 ügyet vittem az elmúlt 20 évben: a bajbajutottak képviseletétől, a szegények kilakoltatásának megakadályozásáig mindvégig az ügyvédi etika és a szakmai szabályok maximális tisztelete és betartása mellett. Mindezek mellett a legfontosabb az, amikor a 3 gyönyörű gyermekemmel lehetek, akikre végtelenül büszke vagyok. Rajmund, Várkony és Zente a világ legszebb és legokosabb gyermekei számomra.

Sokan megkérdezték tőlem, hogyan kerültem a politika sodrásába. Nagyon egyszerű a válaszom: szüleim a munkáséveiket mindig a közösség szolgálatában végezték. Édesanyám 42 évig tanítóként formálta a rá bízott gyermekközösség életét, édesapám sokszor a hétvégéjét is feláldozta azért, hogy Dél-Békés városaiban, kistelepülésein az ígért határidőre fellobbanjon a gázláng.

Már gyermekként megismerhettem Békés megye jó részét. Láttam ennek a térségnek a szebb napjait is, amikor sokkal többen éltek jobban, mint ma. Ennek okait kutatva és a kilábalás lehetőségét keresve jutottam arra az elhatározásra, hogy képességeimet az itt élő emberek szebb jövőért folytatott törekvéseinek szolgálatába állítom.
Elérkezett az idő, hogy a rendszerváltás óta méltatlanul hátrányos helyzetbe került térségünket közös akarattal elindítsuk a fejlődés, gyarapodás útján.

Mint az egyesült ellenzék képviselőjelöltje, tisztelettel bemutatom a térségüket érintő változás programját, melynek megvalósításához kérem az Önök támogatását.

• Dél-Békés egészségügyi ellátásáért felelős szakrendelők, orosházi kórház betegellátás színvonalának növelése, a hosszú várólisták megszüntetése.
• A térség orvos- és a szakszemélyzet hiányának rendezése.
• Dél-Békés közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, lakossági igényekhez való igazítása.
• Dél-Békés úthálózatának javítása.
• Tranzitút megvalósítása Battonyától a 44-es út szarvasi felhajtójáig.
• A korrupció, az urambátyámrendszer és a rablógazdálkodás felszámolása. a felelősök elszámoltatása
• A mezőgazdasági nagybirtok földesúri rendszerének felszámolása, a kiszolgáltatottság megszüntetése.
• Munkahelyek létrehozása, az itt született pályakezdők munkához jutásának elősegítése.
• A dél-békési munkabérek felzárkóztatása.
• Bérlakásépítési program beindítása.

Szeretném, ha tetteim alapján ítélnének meg az emberek. Ítéljék meg, képesnek tartanak-e arra, hogy az érdekeiket képviseljem. Ha igen, álljanak mellém és harcoljunk együtt ezért a méltatlanul hátrányos helyzetbe került térségért. Bízom benne, hogy sikerül megszólítanom a választókerület szebb jövőjét megálmodó és azért küzdeni is képes lakosságát.

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”
(Széchenyi István)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.