- hirdetés -

Hatodik alkalommal rendezték meg idén március 7. és 11. között a Színek Hete nevet viselő programsorozatot az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában, mely az évek során immár hagyománnyá vált az intézmény alsó évfolyamos diákjai számára. Az esemény szervezője Dér Ildikó számolt be nekünk a programokról.

A rendezvény előtt 3 héttel rajzpályázatot, illetve fogalmazásíró versenyt hirdettek két korcsoportban a város és az egyházmegye katolikus iskoláinak tanulói számára Egy színes napom címmel. Nagyon sok színes rajz és érdekes történeteket leíró fogalmazás érkezett be az iskolába, az eredményhirdetést és a díjátadást szintén a Színek hete eseménysorozat keretében rendezték.

Az egész hét mozgalmas, vidám, színes programokat tartogatott a diákoknak. Hétfőn rózsaszínbe és kékbe öltöztek, ezen a napon az aulában békegalambot rakhattak ki mozaikokból a gyerekek, az Élet színei címmel filmet néztek és osztályonként elkezdték béketáncuk megtanulását. Kedden a tánchoz készítettek a tanulók fehér békegalambokat, majd délután egy tavaszi barkácsdélutánon tevékenykedhettek, ahol a nőnapra és a közelgő húsvétra készítettek díszeket. Ezen a napon pirosba és zöldbe öltözhettek.

Szerdán a mozgásé volt a főszerep, ugyanis a színek sorversenyén vehettek részt a sportcsarnokban, ekkor a citrom- és a narancssárga volt a nap színe. Csütörtökön jött el a béke színe, ekkor a fehéret öltötték magukra. Erre a napra készült el az aulában a mozaikokból kirakott fehér galamb, a közösségi teret pedig a további beérkezett pályamunkákból varázsolták még színesebbé. Délután egy ünnepélyes díjátadó ünnepséget tartottak, ahol az iskola igazgatója adta át a rajzpályázat és a fogalmazásíró verseny helyezettjeinek az okleveleket, könyvjutalmakat.

Részletes eredmények:

„Egy színes napom” rajzpályázat
I. helyezés: Varga Regina (Eötvös József Katolikus Általános Iskola 2.a)
II. helyezett: Kovács Natasa (Dóc, Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola)
III. helyezett: Koup Csenge (Nagybánhegyes, Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola)
A zsűri különdíját kapta: Dávid Adél (Csongrád, Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola)
és Varga Dóra (Mórahalom, Szent László Katolikus Általános Iskola)

„Egy színes napom története ” fogalmazásíró verseny
I. helyezett: Riczán Eszter (4.a Eötvös József Katolikus Általános Iskola)
II. helyezett: Fodor Nóra Melinda (4.a Eötvös József Katolikus Általános Iskola)
III. helyezett: Koszó Maja (4.a Eötvös József Katolikus Általános Iskola)
Különdíjat kapott: Dávid Lilla (4.a Csongrád, Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola) és Csepregi László (4.a Csongrád, Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola)

Ezt követően az Eötvös téren élő galambröptetést tartottak békét hirdetve a világnak, Mihalik Csaba galambász közreműködésével. A csarnokban pedig a béketánc következett, melyhez már a felső tagozatos diákok is csatlakoztak hozzájuk, tánckihívást hirdetve az iskolának. Céljuk, hogy minél többen csatlakozzanak a béke oldalán az intézményhez (a tánc megtekinthető a youtube-on és a honlapon)

– Pénteken pedig végül a márciusi ifjakra emlékeztünk a sorozat keretében, így elmondhatjuk, hogy egy eseménydús hetet tudhatunk magunk mögött. Azt gondolom, mindenki talált magának kedvére való programokat és jól érezte magát. Az őszi programok gondolatai is már kialakulóban vannak és nagy örömmel ötletelünk, hogy változatos, újabbnál újabb feladatokkal lepjük meg tanulóinkat – ismertette az esemény szervezője Dér Ildikó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.