- hirdetés -

A hírekben folyamatosan azt hallani, hogy az építőanyagok drágulnak. A burkolatok eddig ára egészen tartotta a korábbi árszintet. Ennek a témának jártunk utána a Terrakotta Csempecentrumban, ahol megtudtuk, hogy az elmúlt időszak a burkolatok világát sem kímélte, így fontos, hogy a felújításkor, a burkoláskor körültekintően kell tervezni.

A csempe és padlólap volt az egyetlen építőanyag, ami a folyamatos áremelkedésnek ellenállt, mondta nekünk Vidákovics Zoltán. Sajnos egyes burkolatok ára is jócskán megemelkedett. Több oka is van ennek. A fali csempe alapanyaga, a fehér agyag egyik legnagyobb exportőre: Ukrajna. A padlólapokat és csempéket nagyon magas hőmérsékleten égetik ki.

A Terrakotta Csempecentrum állandó készletét színesíti a Sanchis Home – Colours termékcsalád, ami az idei év egyik újdonsága.

Ehhez nagyon sok gáz kell, ami szintén drasztikusan drágult. A gyárak igyekeznek folyamatosan gyártani, de optimalizálják kapacitásukat. Burkolathiányban nem szenved a Terrakotta Csempecentrum, azonban érdemes előrelátónak lenni, mert egyes termékekre a gyártók adhatnak hosszú gyártási időpontot, ami a vásárló számára késői lehet. A drágulás nem egyformán érinti a gyártókat. Van olyan gyártó, amelyik drasztikus emelésre kényszerült, és van olyan, amelyiknek csak keveset kellett emelnie. Emiatt az is várható, hogy átrendeződik a piac. Akik eddig nem számítottak nagy gyárnak, alacsonyan tudják tartani az árat, megnőhet a népszerűségük és piacvezetővé válhatnak.

Vidákovics Zoltán azt javasolja mindenkinek, hogy alaposan, időben tervezze meg a burkolatvásárlást, és ha van rá lehetősége, akkor a vásárlást ne halogassa. Nagyon gyorsan változnak az események a szektorban. Nem lehet tudni, hogy a mostani árszint marad-e stabilan, vagy az alapanyag-ellátás és a drága energiaárak meddig emelik a burkolatok árait. Korábbi vásárlói magatartás volt, hogy ha valaki ajánlatot kapott, azzal sokáig barátkozott. A vásárlók sajnos más építőanyagoknál is hasonlót tapasztalnak, így megértik a helyzetet – tudtuk meg. Amellett, hogy a gyártók nehéz helyzetben vannak, folyamatosan jönnek ki újabb és újabb termékekkel.

A Mainzu – Cinque Terre nem csak a fürdőszobát dobhatja fel, hanem a konyhát is

A Terrakotta Csempecentrumban továbbra is a vásárlók elégedettsége a legfontosabb, így a kialakult helyzetben is próbálnak mindent megtenni, hogy a kiválasztott terméket a legkedvezőbb áron tudják megvásárolni a vevők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.