- hirdetés -

Többször meglopta egy férfi a volt munkatársát, aki a tolvajt befogadta saját házába is. Az ügyészség vádat emelt a büntetett előéletű férfi ellen folytatólagosan kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás miatt.

A 31 éves orosházi férfi és a későbbi sértett nő 2020 őszén ismerkedtek meg egymással a munkahelyükön, és szoros, jó barátság alakult ki közöttük. A férfi tavaly márciusban egyik éjjel azzal hívta fel a nőt, hogy nincs hova mennie, mert kirúgta a barátnője. Arra kérte, hogy lakhasson egy rövid ideig a sértett kardoskúti házában. A nő megbízott a férfiban, megengedte neki, hogy a házában tartózkodjon, és kulcsot is adott.

Pár nappal később a férfi kihasználta a nő távollétét, és a tudta nélkül elvitte a házból egy 160 ezer forint értékű laptopot, amit Orosházán, az egyik üzletben 50 ezer forintért eladott. A férfi a sértett hazaérkezésekor azt állította, hogy a laptopról nyomtatni akart, de az nem sikerült és emiatt elvitte egy ismerőséhez elvitte megjavítani, azzal hitegette a nőt, hogy hamarosan vissza fogja kapni. Azonban ez nem történt meg, később a nyomozás során az Orosházi Rendőrkapitányság az üzletből foglalta le a sértett laptopját.

A férfi március 20-án elköltözött, de április elsején azzal hívta fel a a nőt, hogy a házának udvarán lévő gallyakat elvinné az édesanyjának tüzelőnek, amit a sértett megengedett neki. A férfi kihasználva az alkalmat, a garázsból elvitt négy darab alufelnit gumikkal együtt 64 ezer forint értékben, valamint egy 20 ezer forint értékű benzinmotoros fűkaszát. Az eltulajdonított tárgyak azóta sem kerültek elő.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és a bűncselekmény révén elért gazdagodás mértékéig, rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben, összesen 134 ezer forint értékben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.