- hirdetés -

Az orosházi vasútállomás kerékpártárolójánál a felbujtó kiválasztott egy 70 ezer forintra becsült értékű kétkerekűt. A súlyosan fogyatékos társának kiadta a parancsot, lopja el neki a bicót.

A terhelt és egy fiatalkorú társa 2023. június 12-én a tárolón kívüli műúton várakoztak, míg az értelmi fogyatékos férfi bement a tárolóba. A fogyatékos férfi elkezdte a kerékpáron lévő lakatot rángatni, melynek hatására a zár eltört. Egy járókelő észlelte az esetet és értesítette a rendőrséget. A fogyatékos férfi a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen maradt a bejelentővel. A terhelt a bűncselekmény elkövetésekor tisztában volt a másik férfi elmebeli állapotával és azzal is, hogy ennek következtében az nem büntethető – írta meg a Békés Vármegyei Főügyészség.

Közvetett tettesként kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt egy 21 éves büntetett előéletű orosházi férfival szemben, aki egy súlyos fokban értelmi fogyatékos férfit vett rá lopás elkövetésére.

Ezen felül az elmúlt 2 éven belül összesen 39 alkalommal állapították meg a szabálysértési felelősségét közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, engedély nélküli vezetés, tulajdon elleni szabálysértés, rendzavarás, valamint közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt.

fotó: OC archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.