- hirdetés -

A 61 éves orosházi férfi büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősül.

A férfi március 15-én, a késő délutáni órákban Orosházán, a Szarvasi utcában egy lakóház ablakát betörve az ingatlanba bement, majd a lakásból jogtalan eltulajdonítási szándékkal megpróbált magával vinni 1 db kombi gázkazánt, valamint 1db mosógépet összesen 85.000.-Ft értékben, azonban cselekménye közben tetten érték. A rongálással 20.000.-Ft kárt okozott. A férfit még aznap gyanúsítottként vonták felelősségre, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy néhány nap múlva újból lopni induljon – adta hírül a Békés Vármegyei Főügyészség.

Március 18-án, az esti órákban Orosházán, a Tátra utcában egy családi ház kerítés elemeit megbontotta, az ingatlanba bement, majd a lakásból jogtalan eltulajdonítási szándékkal lámpatesteket és fúrógépet kísérelt meg magával vinni 14.000.-Ft értékben, de itt is tetten érték. Másnap este a kerítésen keresztül bemászott egy Csizmadia Sándor utcai lakóház udvarára és a nyitott tyúkólból jogtalan eltulajdonítási szándékkal 5 db tojótyúkot vitt magával 25.000.-Ft értékben.

Kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete, lopás vétsége és annak további egyrendbeli kísérlete miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség az orosházi férfi letartóztatását.

fotóillusztráció: OC archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.