- hirdetés -

A Magyar Piac Szövetkezet programsorozatának következő állomásán, a Petőfi Művelődési Központban az érdeklődők megismerhették a szövetkezet által hozott egészséges élelmiszerek gazdasági hátterét.

Konrád Istvánné Erzsébet, a Magyar Piac Szövetkezet (MPSZ) elnöke több éve dolgozik a magyar gazdaság területén, kiemelten a hungarikumokkal kapcsolatban. Az általuk képviselt termékek feldolgozási sajátosságait és egyediségét emelte ki a március 2-án megrendezett Egészség az asztalon című előadáson. Az érdeklődők egy kisfilmet nézhettek meg a termékekkel foglalkozó gazdaságról, amely bemutatja azt a környezetet, amiben az állatokat tartják.

(Fotó: OrosCafé)

A szövetkezet elnöke kiemelte, hogy a mai globalizált világban fontos odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra, az egészségünk érdekében. A különböző szarvasmarha, bivaly, és sertésfajták amiket feldolgoznak genetikailag sértetlen, őshonos állatok. Konrádné elmondta, ezeket az állatokat a legjobb körülmények között tartják, nevelik, az elkészítési folyamattal kapcsolatban pedig elárulta, minden élelmiszer íz-és hozamfokozó mentes. Kiemelte, kizárólag hazai, magyar termékekről van szó, amit az érdeklődők meg is kóstolhattak.

Konrád Istvánné Erzsébet az MPSZ elnöke és Bartucz Éva az MPSZ tagja (Fotó: OrosCafé)

Bartucz Éva a Nőként vezetőként című könyv szerzője, és a Magyar Piac Szövetkezet tagja hozzátette, a gazdák személyes odafigyeléssel készítik el ezeket a termékeket. A minőségre garancia, hogy évente történik ellenőrzés, felülvizsgálják a termékeket.

Céljuk, hogy Orosházára is eljuthassanak a hazai, minőségben prémium kategóriás, egészséges magyar élelmiszerek.

A rendezvényt, a Magyar Piac Szövetkezet (MPSZ) valósította meg a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai támogatásával, valamint Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár fővédnökségével.

A programsorozat további eseményei:

  • 2022. március 5., 10 óra, Városi Sportcsarnok. Keressük a legszebb standot – Kolbászgyúró csapatok seregszemléje, a legszebb standok díjazása a Hagyományok-Ízek Versenyén
  • 2022. március 18. 16-19 óra, PMK. Latin dallamok mentén – Latin tánc tanítás autentikus táncosokkal és zenészekkel
  • 2022. március 19., 14-16 óra, Szikhát kutyamenhely. Önkéntes délután Szikháton – Kutyasétáltatás, közös tereprendezés az állatmenhelyen
  • 2022. március 26., 15-18 óra, PMK. Harry Potter animációs mesejáték és ezt követően családi játszóház

Fotó: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.