- hirdetés -

Jubileumi alkalom volt az idei Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás, hiszen 10. éve rendezik meg az eseményt a békéscsabai Szent István téren. Az idei kiállításra összesen 55 településről érkeztek a közfoglalkoztatottak, hogy bemutassák értékteremtő programjaikat, termékeiket. A jubileumi eseményt a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Békés Vármegyei Kormányhivatal között létrejött együttműködés megújítása tette még gazdagabbá.

A közfoglalkoztatás egy sikertörténet – hangzott el a X. Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás megnyitóján. Az országban elsőként Békés vármegyében rendezték meg az eseményt, mára pedig az ország számos pontján készülnek hasonló alkalmakkal, hogy a közfoglalkozatottak bemutassák az általuk készített értékeket.

A megnyitón köszöntők sora követte egymást, majd dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főispánja vette át a szót a színpadon.

– Ismét itt vagyunk Békéscsaba főterén, ahol bemutathatjuk településeink értékeit. Ez a legek kiállítása, a legsokoldalúbb értékeket felvonultató vásár, a legtöbb szervezetet, egyesületet megmozgató esemény – mondta dr. Takács Árpád. – Békés vármegyében nem hátráltunk meg, kialakítottuk a közfoglalkoztatás emberközpontú rendszerét, melyben benne van a vidéki ember józan esze, akarata, otthona iránti szeretete, a polgármesterek és önkormányzati dolgozók szorgalma. A mai nap tehát az együttműködés, a közös cselekvés és a közös sors ünnepe – hangsúlyozta a főispán.

Fotó: Nagy Kristóf (OrosCafé)

A jubileumi alkalomra 55 Békés vármegyei településről érkeztek, hogy bemutassák értékeiket. Többek között varrást, hímzést, szőnyegszövést és az ezekhez használt eszközöket. Dávid Zoltán polgármester büszkén érkezett az eseményre, hiszen az orosházi stand idén is kiemelkedő volt. Elmondta, nagyon sok érdeklődő jött, többen dicsérték a díszítést és az ízeket. Oravecz Nóra alpolgármester ezzel kapcsolatban hozzátette, idén az orosházi tányéroson kívül padlizsánkrémmel is készültek, ami óriási sikert aratott. Kiemelte, Orosházán is csökkent a munkanélküliség, hiszen évekkel ezelőtt még 500, míg idén már csak 37 közfoglalkoztatott dolgozik a városban.

Fotó: Nagy Kristóf (OrosCafé)

Az esemény során a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Békés Vármegyei Kormányhivatal ünnepélyes keretek között újította meg a 2014 decemberében létrejött együttműködési megállapodást. A közös munka kiemelt célja a magyarságtudat erősítése a hungarikumok felkutatásán, dokumentálásán és népszerűsítésén keresztül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.