- hirdetés -

A koronavírus-járvány volt, ami meghatározta Békés megye legnagyobb foglalkoztatójának, az orosházi székhelyű Linamar Hungary Zrt. 2021-es évét. A cégnél bíznak abban, hogy idén már a korábban megszokottak szerint zajlik majd a munka.

A gazdasági problémák az élet minden területén tovább gyűrűztek, a 2020-as leállások utólag is fennakadásokat okoztak a Linamar Hungary Zrt.-nél – kezdte évértékelőjét Havasi Csaba vezérigazgató.

– Kezdhetném a félvezető hiánnyal, alapanyagok áremelkedésével, illetve a növekvő inflációval. Az autóiparban komoly alkatrész ellátási fennakadások jelentkeztek, így termelésünk sem érte el az éves célt. Szerencsére a mezőgazdasági és ipari szegmens ezt részben kárpótolni tudta, ahol komoly növekedést értünk el – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a járványügyi helyzetük minimálisan javultak a dolgozóik körében, de abban bíznak, hogy további oltakozással hamarabb visszatérhetnek a régi mindennapokhoz. Havasi Csaba kiemelte, az idei évtől azt várják, hogy a gazdasági folyamatok egyensúlyba kerüljenek.

– Bízunk abban, hogy helyreáll az ellátási lánc, az igények és a kapacitások kiegyenlítik egymást és egy tervezhetőbb, hatékonyabb és mindenki részére eredményesebb évet tudjunk megvalósítani – fogalmazott a vezérigazgató.

A térség legnagyobb munkáltatójaként fontosnak érezték a járvány alatt is, hogy egy olyan ügy mögé álljanak, ami az egész megyére hatással van. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára gyűjtöttek immár ötödik éve. Ez idő alatt csaknem négymillió forint gyűlt össze a Békés megyei koraszülöttek megsegítésére. A vállalatnál büszkék arra, hogy az évek alatt elérték, hogy egy orosházi kezdeményezés Németországban, Kanadában is futásra invitál embereket. A tervek szerint idén is megismétlik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.