- hirdetés -

A hírt a Linamar Hungary Zrt. hivatalos Facebook-oldalán tették közzé.

Ivanics János évtizedeken keresztül vezette a Linamar Hungary-t, több mint 40 évet dolgozott a vállalatnál és jogelődjénél a Mezőgép Rt.-nél.

A vállalat egykori vezérigazgatója 2016-ban vonult nyugdíjba, halála rendkívüli veszteség az egész dolgozói kollektívának – olvasható a bejegyzésben.

Ivanics János karrierjét a Mezőgépnél kezdte, több részlegen is dolgozott, a szerszám készítéstől a technológusi munkakörig. Gépész üzemmérnökként végzett 1976-ban, majd még abban az évben a Mezőgépnél elhelyezkedve gyártástechnológusként dolgozott. Munka mellett gépészmérnöki, majd mérnök-közgazdász diplomát szerzett és közgazdasági osztályvezetővé nevezték ki, majd néhány év után a vállalat főmérnöke lett.

A vállalat 1992-es privatizációja óta, a 2003-tól Linamar Hungary nevet felvevő részvénytársaság vezérigazgatói pozícióját töltötte be nyugdíjazásáig.

Ivanics János – nyugdíjba vonulásáig – 16 éven keresztül aktív tagja volt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének is. Ivanics János munkásságát több díjjal, kitüntetéssel is elismerték: 2008-ban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója” díjjal tüntette ki kimagasló szakmai munkájáért. 2012-ben Orosháza Városért Díjban részesült. A díját a rá jellemző módon szerényen, de örömmel fogadta, a vele járó összeget karitatív célra ajánlotta fel. 2015-ben a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki. 2016-ban a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díját vehette át a szakképzésben, a tanulóképzésben, a szakember utánpótlásban kifejtett szakmai munkája elismeréseként.

Munkásságát és hitvallását az általa megfogalmazott módon a következőképp lehet összefoglalni: „Be kell fogadni az újat, mert e nélkül nem tudunk működni. Folyamatosan kell tanulni és a cég érdekében nagyon sok áldozatot kell hozni, hogy jól prosperáló, jól működő cég legyünk és az összes munkavállaló elégedett lehessen.”

Fotó: Linamar Hungary hivatalos Facebook-oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.