- hirdetés -

A világjárvány miatt az elmúlt években nem igazán volt alkalma a Táncsics Mihály Gimnázium alsóbb évfolyamos diákjainak megünnepelni a tél elűzését. Az iskola 11/8 osztálya ezért idén egy nagyon különleges és rendhagyó farsangi délutánt szervezett nekik, melyből szeretnének a későbbiekben hagyományt teremteni.

Az ünnepséget az intézmény sportcsarnokában rendezték, valamint a külső sportpályát is használták, ugyanis a futballt kedvelő tanulók egy focibajnokság során mérhették össze erejüket. A csarnokban rendezett farsangi vetélkedő során a csapatok összesen öt állomáson versenyezhettek egymás ellen. Az első feladatban sorversenyt kellett teljesíteniük az indulóknak, ennél az állomásnál főként a sportos feladatok domináltak, mint például a futás vagy a pókjárás.

A gyorsaság mellett a koncentráció és a csapatmunka is nagy szerepet játszott. Ezt követően farsangi témájú játékokon vettek részt a gyerekek, akik először a Kahoot! kvízt töltötték ki, majd egy papír alapú teszt következett. Az utolsó két állomáson ki kellett rakni a farsangi jelmezbe öltözött tanárok és népszerű színészek, énekesek képeit, valamint farsangi szavakkal kellett activityzni.

Hogy senki ne unatkozzon a pontok összeadása alatt sem, a szervezők összeállítottak egy fotósarkot is, ahol két híres Munkácsy-festményt lehetett újraalkotni. Inspirációként megnézhették az eredeti képeket, valamint a tanárok által leutánzott másukat is. A 11/8-as osztály összes tanulója kivette a részét a szervezésből, ezért a délután nemcsak egy fantasztikus kikapcsolódás volt a kisebbeknek, hanem nagyon jó csapatépítés is egyben.

A délután során a focikupa és a vetélkedő nyertes csapatain kívül a jelmezverseny győztesét is kihirdették a szervezők. A legkreatívabb egyedi, otthon készült jelmezt keresték, a döntés meghozatala pedig egyáltalán nem volt könnyű. A díjat végül a Pöttyös Túró Rudi nyerte el.

Katona Jázmin 11/8-as diák írása alapján

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.