- hirdetés -

A Hetedhét kaland című szórakoztató, ismeretterjesztő műsorban találkozhattak az M2 csatorna nézői az orosházi Eötvös katolikus óvoda apróságaival.

Segíts, ha bírsz! és mutasd meg a világnak címmel hirdetett pályázatot az M2 Gyerekcsatorna 2021 november végén, amelyre az orosházi óvoda is sikerrel jelentkezett.

– A pályázat célja az önkéntes munka megalapozása volt, valamint az, hogy a segítés eszméjét elültessék a gyermekekben – mesélte Szőke-Molnár Csilla óvodavezető. Ez által arra kívánták buzdítani őket, hogy mutassák meg, közösségükkel együtt szívesen tesznek jót a környezetükben élőkkel. Ehhez a közösségépítő kampányhoz csatlakozott az Orosházi Katolikus Óvoda is.

Részlet az M2 Gyerekcsatorna „Hetedhét kaland” című adásból

A „Segíts, ha bírsz, hiszen segíteni bármikor lehet” mottót tette magáévá az óvoda felnőtt és gyermekközössége, kiknek pályázatát örömmel fogadta az M2.

Mivel igazán sokrétű, sokféle karitatív tevékenységet folytatnak az ovisok és óvó nénijeik, jutalmul két bemutatkozási lehetőséget is kaptak az országos médiától.

– A forgatásokra 2022. január 26-án egész napos program keretében került sor. Érdekes volt bepillantást nyerni a tv-felvételek készítésének világába – folytatta a katolikus óvoda vezetője. – Az első „segítés” felvétele a katolikus templomban történt, ahová a gyermekek kis csomagokban játékokat és ruhaneműket vittek, ezzel is segítve a rászoruló családokat. Ezeket az adományokat az orosházi Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportja azóta már el is juttatta az érintetteknek. A másik „segítés” lelki táplálék volt. 10 éve állunk szoros kapcsolatban a Vadvirág Esélyklubbal, őket látogattuk meg egy közös éneklésre, játékra invitálva. A kora délutáni esemény nagyon jól sikerült, mindenki számára öröm volt együtt lenni, mosoly volt az arcokon és a szívekben egyaránt.

Az első, február 15-én közzétett tévéfelvételt itt, második, február 21-én megjelentet pedig ide kattintva tekintheti meg.

Kiemelt kép: M2 Gyerekcsatorna „Hetedhét kaland” című adása

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.